Αλλάζουν χέρια οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, ποιοι θέλουν τις ITA, EasyJet, SAS και TAP

Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη αγωνίζονται να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

PHIL NOBLE VIA REUTERS

Σε συζητήσεις για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου της Ιταλικής ITA Airways είναι η γερμανική Lufthansa γεγονός που έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για περαιτέρω πιθανή ενοποίηση των αερομεταφορών την Ευρώπη που προσπαθούν να ανακάμψουν μετά την πανδημία.

Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη αγωνίζονται να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά τις εταιρείες χαμηλού κόστους, ακόμη και μέσα από τις συγχωνεύσεις τους ώστε να γίνουν πιο ισχυρές με την Lufthansa να έχει καταθέσεις πρόταση εξαγοράς ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ITA, τον κρατικό διάδοχο της Alitalia.

«Αυτό μπορεί να είναι το επόμενο βήμα στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Alex Irving, αναφερόμενος στην πώληση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Πορτογαλίας, TAP.

Η πορτογαλική κυβέρνηση, στην οποία ανήκει ο TAP, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικής ή μερικής πώλησης της επιχείρησης. Η Lufthansa, η Air-France KLM και η British Airways IAG είναι οι πιθανοί αγοραστές.

«Εστιάζουμε σαφώς στην ITA», δήλωσε εκπρόσωπος της Lufthansa. «Ταυτόχρονα, ωστόσο, παρακολουθούμε στενά την ενοποίηση στην ευρωπαϊκή αγορά αεροπορικών εταιρειών».

«Η σουηδική SAS, που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης στις Ηνωμένες Πολιτείες από το περασμένο καλοκαίρι αλλά και η χαμηλού κόστους EasyJet είναι οι επόμενες εταιρείες τις οποίες θα διεκδικήσει η Lufthansa», δήλωσε η αναλύτρια των αεροπορικών εταιρειών Kepler Cheuvreux Ruxandra Haradau-Doeser.

«Για τη Lufthansa, η λογική της εξαγοράς της easyJet θα ήταν εξαιρετική – θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, του Παρισιού και της Γενεύη», είπε.

Ο Μίκαελ Ολίρι, Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής Ryanair εκτιμά οτι η «TAP θα περάσει στην BA-IAG, ενώ και η easyJet θα εξαγοραστεί από την BA είτε από την Air France ή και τις δύο από κοινού ενώ η Lufthansa θα αγοράσει τη Wizz ».

Ενώ ορισμένοι αναλυτές έσπευσαν να κάνουν εικασίες για πιθανές συγχωνεύσεις, υποστηρίζουν οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενισχύσουν οι αεροπορικές εταιρείες την κερδοφορία τους όπως «το θέμα της χωρητικότητας των αεροσκαφών» δήλωσε ο Ίρβινγκ Μπέρστάιν.

Πληροφορίες από Reuters

You May Also Like

Ενεργειακός θησαυρός στην Κρήτη – Μπορεί να καλύψει το 15% των αναγκών της EE σε φυσικό αέριο

Τι αναφέρουν οι τελευταίες έρευνες

Ράμα: Οι Ελληνες νομίζουν ότι οι πίθηκοι ήρθαν μετά από αυτούς

Table of Contents Hide Γράφει ιστορία ο Ράμα…Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ «Διατήρηση…

Γαλλία: Τέλος το ποπ κορν και τα αναψυκτικά εντός των σινεμά

Πως αντιδρούν οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων και οι σινεφίλ στα νέα μέτρα;

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Διαψεύδει ο Νετανιάχου τη συμφωνία για εκεχειρία

Λίγο νωρίτερα δύο αιγυπτιακές πηγές είχαν δηλώσει ότι οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν στην κήρυξη εκεχειρίας στη νότια Γάζα

Το ρεμπέτικο στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Το ρεμπέτικο στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Πανελλαδικές 2018: Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών. Πότε ανακοινώνονται;

Πανελλαδικές 2018: Χωρίς τα ονόματα η ανάρτηση των βαθμολογιών. Πότε ανακοινώνονται;

Νέα ανακάλυψη χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας 60 χρόνια μετά

Table of Contents Hide Νέα ανακάλυψη χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας 60 χρόνια…

Για πρώτη φορά θεσμοθετούνται προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Για πρώτη φορά θεσμοθετούνται προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων