Η κίνηση του Αμβρόσιου προκάλεσε αντιδράσεις

Ένταση επικράτησε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, έβγαλε ένα ψεκαστήρι και έλεγε ότι περιέχει το «φάρμακο κατά του κοροναϊού». Κάτι που έκανε τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, που ήταν παρών στη λειτουργία,  να φωνάξει δυνατά «ντροπή».

Αρχικά είχε μιλήσει ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας αναφέρει το flamis.gr.

Ο τέως Μητροπολίτης ανέβηκε στο ιερό για να μιλήσει και προς το τέλος της ομιλίας του έβγαλε το ψεκαστήρι για τον Αγιασμό και είπε το εξής: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία, όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».

Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται τοπικοί αξιωματούχοι, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην κίνηση αυτή του Αμβρόσιου: Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε: «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.

Ο Αμβρόσιος δεν έδωσε συνέχεια στο ζήτημα και συνέχισε κανονικά την ομιλία του μετά την αποχώρηση Μπονάνου.

ΠΗΓΗ:https://www.tanea.gr/

You May Also Like

ΣΕΚ: Nα ενταχθούν στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 € και οι κτηνοτρόφοι

ΣΕΚ: Nα ενταχθούν στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 € και…

Έως 10 Οκτωβρίου η πληρωμή ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ

Έως 10 Οκτωβρίου η πληρωμή ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ

Πανελλαδικές 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε μαθητές στη Θεσσαλονίκη για να αντέξουν τον καύσωνα

Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται και ο καύσωνας προκαλεί μια επιπλέον δυσκολίες στους υποψήφιους. Γονείς έφτασαν σε εξεταστικό κέντρο με ανεμιστήρες από τα σπίτια τους.

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο

Μετακίνηση στα νησιά: Οι 3 φάσεις για άρση μέτρων – Ημερομηνίες κλειδιά

Μετακίνηση στα νησιά: Οι 3 φάσεις για άρση μέτρων – Ημερομηνίες κλειδιά

Τέλος τα ανασφάλιστα οχήματα από τους δρόμους – Μπαίνει φρένο στο γύρισμα χιλιομέτρων

Μπαίνει τέλος στα γυρισμένα χιλιόμετρα βάζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής…

ΟΑΕΔ: Τα κριτήρια για τις προσλήψεις στα ΙΕΚ

ΟΑΕΔ: Τα κριτήρια για τις προσλήψεις στα ΙΕΚ

To σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

To σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε στη Βουλή ο…

1.950.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ σε δήμους για θεομηνίες και λειψυδρία

1.950.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ σε δήμους για θεομηνίες και λειψυδρία

«Κλείδωσε» η συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα σύμφωνα με πηγές ΗΠΑ και Ισραήλ

Οι τελικές διαφωνίες που καθυστερούσαν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχουν επιλυθεί