Στο πλαίσιο του στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έναν από τους άξονες προτεραιότητας που έχουν τεθεί να είναι η ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού (ορειβατικά-πεζοπορικά μονοπάτια), συνεχίστηκαν οι συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θεοφύλακτου Ζυμπίδοη, με ορειβατικούς συλλόγους της Π.Ε. Κοζάνης.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29.03.2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και παραβρέθηκαν ο Χιονοδρομικός – Ορειβατικός Όμιλος Πτολεμαΐδας, η Ορειβατική Λέσχη Πτολεμαΐδας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Σερβίων-Πλατανορεύματος.

Σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε το σχεδιασμό της Αντιπεριφέρειας και τη βούληση της Περιφέρειας για την ανάδειξη και προώθηση του περιηγητικού τουρισμού και δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των συλλόγων να καταθέσουν τις απόψεις – προτάσεις τους και να παραθέσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών:

  1. Ηλεκτρονική καταγραφή επιλεγμένων διαδρομών (Άσκιο – Μουρίκι) και τον εμπλουτισμό τους με φωτογραφικό υλικό εκ μέρους των συλλόγων.
  2. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους των συλλόγων τόσο για υποδομές που θα ενισχύσουν την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού όσο και την καλύτερη δυνατή προβολή του.
  3. Άμεσος καθορισμός νέας συνάντησης με συμμετοχή όλων των ορειβατικών συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης, όπου θα συναποφασιστούν ποιες προτάσεις θα προωθηθούν για υλοποίηση έπειτα από συγκεκρασμό απόψεων.
  4. Στήριξη των ορειβατικών συλλόγων που διαθέτουν στην κατοχή τους ορειβατικά καταφύγια.

Η αποτελεσματικότερη προβολή θα έχει επιτυχία μόνο μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως την αξιοποίηση της συνεργατικότητας και τις στρατηγικές συμμαχίες με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς και την ενθάρρυνση του πνεύματος ευθύνης αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των δράσεων προβολής και προώθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Βουλευτικές Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προσεχείς εκλογές

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 Στην Π.Ε. Καστοριάς οι φετινές εκδηλώσεις υλοποιούνται με τη συνεργασία των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-04-2023 έως 30-04-2023)

Συνελήφθη 48χρονη αλλοδαπή σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή, την τσάντα 72χρονης μέσα σε κατάστημα

Κοζάνη: 61χρονος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα την 86χρονη μητέρα του

Ο φερόμενος μητροκτόνος συνελήφθη χθες και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες