Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σ. Αδαμόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γούνας, κ. Θ. Ζυμπίδης, οι Δήμοι της Π.Ε. Καστοριάς, έπειτα από ενέργειές τους και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γούνας και τους υπόλοιπους φορείς της γούνας, θέλοντας να δώσουν πρόσβαση στους κατοίκους της Καστοριάς σε προσιτές ευρυζωνικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η χρήση τους επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, απευθύνθηκαν στον Όμιλο ΟΤΕ για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου.

Το έργο «Αναβάθμιση Δικτύου ΟΤΕ σε περιοχές της Καστοριάς» συμπεριλαμβάνεται  στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ΟΤΕ για το 2016, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, με την τοποθέτηση δεκατεσσάρων (14) συνολικά καμπινών για την παροχή γρήγορου internet και αξιόπιστων, προσιτών ευρυζωνικών υπηρεσιών στους οικισμούς Μανιάκοι και Αμπελόκηποι Καστοριάς. Στο πλαίσιο του έργου, θα εγκατασταθεί και νέο δίκτυο επί της παλιάς Ε.Ο. Κοζάνης-Καστοριάς, στο ύψος των Αμπελόκηπων, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και θα είναι εμπορικά διαθέσιμες ταχύτητες VDSL έως 50Mbps, σε επιπλέον 1.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία πέντε χρόνια. Για την τετραετία 2016-2019 υλοποιεί επενδύσεις ύψους €1,3 δισ., κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Πατήρ Χρήστος Μήτσιος: Ο εκπληκτικός ιερέας που εξομολογεί νέους με κιθάρες και ποτά

<<Ο Χριστιανός ότι νηστίες κι αν κάνει αν δεν έχει αγάπη για…

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές έκαψαν σημαία του ΝΑΤΟ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαία του ΝΑΤΟ έξω από το Προξενείο των…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

«Διέλυσε» με λίγα λόγια τον Πορτοσάλτε ο διασωθείς των Τεμπών Άγγελος Τσιαμούρας

«Είσαι σοβαρός; Λες τέτοια πράγματα σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;»

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά αγνώστου για τον άνδρα που πάτησε το γατάκι

Δικογραφία κατά αγνώστου, με την κατηγορία της πιθανής θανάτωσης ζώου, ασκήθηκε σε…