Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά το φιάσκο με την αναβολή των εκλογών της Κυριακής 22 Νοεμβρίου για την ανάδειξη πρόεδρου του κόμματος. 

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας βίωσαν την Κυριακή (22/11/2015) το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, ενώ ξεκίνησε και ο γαλάζιος «εμφύλιος».

Αρκετά στελέχη της ΝΔ ζητούν την άμεση αποχώρηση του Βαγγέλη Μειμαράκη και της παρέας αλλά και των διαφόρων βαρόνων της γαλάζιας παράταξης που εξευτέλισαν με το χειρότερο τρόπο την ιστορία 40 και πλέον ετών. Τρίζουν τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το χρονικό του φιάσκου

Ήταν λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί όταν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος αποφάσισε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που εμπόδιζαν την έναρξη της διαδικασίας.

Η εκλογική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:00, ενώ πολλά μέλη του κόμματος στήθηκαν από το πρωί στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ!

Έντονες αντιδράσεις από τους υποψηφίους

Για φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου. Επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και να διασφαλιστεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Την αναβολή των εκλογών ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.

Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί τώρα ο Μεϊμαράκης

Νωρίς, το πρωί της Κυριακής ( 22/11 ) αμέσως μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στην εκλογική διαδικασία, μία διαδικασία που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο Τwitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Αμέσως μετά την απόφαση για αναβολή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την άμεση παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζήτησε σήμερα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αδιανόητα όσα συνέβησαν, τονίζοντας πως απαξιώνουν το κόμμα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα. Προσβάλλουν τους Νεοδημοκράτες, απαξιώνουν το κόμμα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εκτός από την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και την απομάκρυνση όλης της ΚΕΦΕ.

«Ακόμα και τώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει τη διαδικασία οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό. Ζητώ παραίτηση όλης της ΚΕΦΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ζήτησε να πραγματοποιηθεί σήμερα κιόλας το απόγευμα συνάντηση με τους υποψηφίους, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα.

«Λυπάμαι για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν στις ουρές και να ξέρουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε ο υποψήφιος.

Η πλευρά Μεϊμαράκη

«Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα είναι το κόμμα συντεταγμένα με βάση το καταστατικό να πάει στην επόμενη ημέρα. Συντεταγμένα διευκρίνισε, σημαίνει, ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

Επέστρεψε την προκαταβολή η εταιρεία

Την ευθύνη για την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππος Ταυρής συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης.
Η Μαρία Αντωνίου και 15 βουλευτές ακόμη ζήτησαν τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των οποίων και βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου.

Ολόκληρη η επιστολή των 16 μελών της ΚΟ της ΝΔ έχει ως εξής:

«Προς τους υποψήφιους Προέδρους της Ν.Δ.
κ. Άδωνι Γεωργιάδη,
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,
κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ.
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

 

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους Νεοδημοκράτες ‘’

Την δική της συγγνώμη για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ζήτησε η βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου την Δευτέρα ( 23/11 ) το πρωί μιλώντας σε τοπική πρωινή εκπομπή δίνοντας τη δική της εξήγηση για την πολύ άσχημη μέρα που περίμενε την Κυριακή ( 22/11 ) το κόμμα στο οποίο ανήκει ‘’ Θα ήθελα και γω με τη σειρά μου να ζητήσω συγνώμη στους χιλιάδες συμμετέχοντες που ήθελαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία . Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποδωθούν ευθύνες. Η αλήθεια είναι ότι στην επιστολή που έστειλα με τους συναδέλφους που προσυπογράφουμε έχουμε εκφράσει όλοι μαζί την απογοήτευση όσο αναφορά την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας από ένα τεχνικό πρόβλημα μιας εταιρείας που είχε αναλάβει το online σύστημα. Νομίζω ότι θα πρέπει να αποδωθούν ευθύνες και για αυτό ζητάμε την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. ‘’

 

Δημήτρης Καραμανίδης: ‘’ Η Κυριακή ( 22/11 ) ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία ‘’

Παρά την έκδηλη απογοήτευση όλοι όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Δημήτρης Καραμανίδης φαίνεται πως εστιάζουν στην επόμενη μέρα καθώς οι κίνδυνοι για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και την πόλωση της προεκλογικής περιόδου, έχουν αυξηθεί, κάτι που φάνηκε και στα όσα δήλωσε για την πολύ δύσκολη μέρα που έζησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου ‘’ Έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά η Νέα Δημοκρατία. Ότι και να πούμε η Κυριακή ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία ας ελπίσουμε ότι με ηρεμία και ψυχραιμία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να αποδωθούν ευθύνες. Το παρήγορο ήταν ότι ο κόσμος ήθελε να ψηφίσει και μάλιστα υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Εγώ από τη μεριά μου ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη και από κει και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος που είναι το κυριότερο . ‘’

Στην Καστοριά σύμφωνα με τον κ. Καραμανίδη ψήφισαν με χειρόγραφο τρόπο περίπου 50 μέλη του κόμματος πριν ακυρωθεί η διαδικασία, στα οποία και θα επιστραφούν τα 3 ευρώ που πλήρωσαν.

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης και Μητσοτάκης

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος. Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να ξεκινήσει άμεσα όλες τις οριζόμενες από το καταστατικό του κόμματος διαδικασίες για την ανάδειξη νέου μεταβατικού πρόεδρου της παράταξης.

Παράλληλα, ο Β. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά πάντων και ειδικότερα κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας το φιάσκο των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών.

«Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «αλλά με την προϋπόθεση να παραιτηθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του, έπειτα από την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Μάκη Βορίδη για το ζήτημα της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήξερε και είχε δικηγορικές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, όταν ήταν υπουργός της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν της ΝΔ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι τιμά προσωπικότητες της ΝΔ, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Δημήτρης Σιούφας και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας ότι θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να οδηγήσει την παράταξη σε νέες εσωκομματικές εκλογές.


Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Άδωνι Γεωργιάδη στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις 11:00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, περί διάθεσής του να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ και την προτροπή προς τους ανθυποψήφιούς του να παραιτηθούν από τις δικές τους.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως παραιτείται αμέσως από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αναμένει και την παραίτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Μητσοτάκης: Παραιτούμαι και εγώ

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11/2015) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση:
1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.
Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το προχθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το προχθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

Βορίδης κατά Μεϊμαράκη: Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία των εκλογών

Σφοδρή επίθεση εναντίον του απερχόμενου μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε την Δευτέρα (23/11/2015) ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με την εταιρεία που ανέλαβε να διοργανώσει τις εκλογές στο κόμμα.

«Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την εν λόγω εταιρεία, ας μας πει αυτός που τα λέει ποιες εταιρείες έχω υπερασπιστεί και να δούμε ποια είναι η δική μου εμπλοκή», δήλωσε ο κ. Βορίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γερμανικό AfD: Οι διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία πρέπει να διατηρηθούν

Μήνυμα για διάλογο και άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τον συμπρόεδρο…

Σημαντική πρωτοβουλία  Βορίδη – Κικίλια για τη διασφάλιση   της Δημόσιας Υγείας

Σημαντική πρωτοβουλία  Βορίδη – Κικίλια για τη διασφάλιση   της Δημόσιας Υγείας

Επίδομα 600 ευρώ: Όλη η λίστα με τις περιοχές που οι οικογένειες δικαιούνται

Επίδομα 600 ευρώ: Όλη η λίστα με τις περιοχές που οι οικογένειες…

Δεύτερη μητροκτονία σε μια μέρα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της – Τη σκότωσε ο 50χρονος γιος της

Δεύτερη μητροκτονία σε μια μέρα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της –…

Η δοκιμαζόμενη οικονομία της Τουρκίας και οι απειλές κατά της Ελλάδας

Η Αθήνα σε ρόλο αντιπάλου, αν όχι εχθρού, υπηρετεί το εθνικιστικό παραλήρημα…

Μονοκλωνικά αντισώματα: Σκέψεις να διευρυνθούν τα κριτήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Μονοκλωνικά αντισώματα: Σκέψεις να διευρυνθούν τα κριτήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το δεύτερο άτομο που συνελήφθη για την επίθεση στον ειδικό φρουρό (φωτό)

Οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Τον Ιούνιο γάμοι, βαπτίσεις και δεξιώσεις… αλλιώς

Table of Contents Hide ΕκκλησίεςΤα μέτρα για γάμους και βαφτίσεις:Γλέντι – ΔεξίωσηSold…