Την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Συνεπώς, η έναρξη της Super League αναστέλλεται τουλάχιστον για τρεις αγωνιστικές, δεδομένων και των υποχρεώσεων της εθνικής Ελλάδας για τα ματς με την Ολλανδία και το Γιβραλτάρ. Πιθανότατα το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου.

Το Υφυπουργείο βασίστηκε για τη λήψη της απόφασης στις εισηγήσεις της ΔΕΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ. Και αναφέρει σχετικά στην επίσημη ανακοίνωσή του ως βασικούς λόγους: “Την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και τη διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού έχει ως εξής: “Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5 Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Β’ Εθνική Πινγκ-Πονγκ: Δυο νίκες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς(φωτογραφίες)

Ο Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” φιλοξένησε τις ομάδες: του Πέρα Θεσσαλονίκης, την Βέροια και τον Κένταυρο Βόλου.

82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας : Μετάλλια και εξαιρετικές εμφανίσεις για Ν.Ο.Κ. και Ν.Ο.Μ.

Τα Καστοριανά κουπιά επιστρέφουν για τα καλά από ότι φαίνεται, μετά και…

Στην τελική ευθεία για τον 40ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς

Στην τελική ευθεία για τον 40ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς

Από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Σεπτεμβρίου ο αθλητικός αγώνας κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

  Από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Σεπτεμβρίου ο αθλητικός αγώνας…

Παραιτήθηκε ο προπονητής των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Καστοριάς, Μίμης Μπαχαδέρογλου

Παραιτήθηκε ο προπονητής των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Καστοριάς, Μίμης Μπαχαδέρογλου

Χάλκινο για την Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης

Ξανά στο βάθρο η ελληνική αποστολή

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς στις 15 & 16…

Η έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ανακηρύχθηκε Στάδιο της Χρονιάς 2022!

Η ΟΠΑΠ Αρένα βραβεύτηκε ως το κορυφαίο γήπεδο στον κόσμο για το 2022

ΕΠΟ: Εγγραφές – Μετεγγραφές για την περίοδο 2016-2017

Η ΕΠΟ στη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιήσει στα μέσα Μαΐου οριοθέτησε τις…