Στην αξιοποίηση των 23 μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία δεν εντάσσονται στη σύμβαση παραχώρησης με τη Fraport, προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση.

 

Το Ταμείο προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα καταθέσει προτάσεις αξιοποίησης των εν λόγω αεροδρομίων. Οι προτάσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 24 Ιουνίου δηλ. εντός 10 ημερών. Ο σύμβουλος θα καθορίσει, αν τα περιφερειακά αεροδρόμια μπορούν να ομαδοποιηθούν, πως μπορούν να αναπτυχθούν και με ποιους τρόπους μπορούν να παραχωρηθούν.

Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να παρουσιάσει μελέτη για την αξιοποίηση της συγκεκριμένων αεροδρομίων τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο εγγυοδοσίας.

Στον κατάλογο με τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνονται η Αλεξανδρούπολη, ο Άραξος, η Αστυπάλαια, η Χίος, η Ικαρία, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελλόριζο, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Κύθηρα, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Νέα Αγχίαλος, η Νάξος, η Πάρος, η Σητεία, η Σκύρος και η Σύρος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το υπουργείο Υποδομών έχει καταθέσει προτάσεις για παραχώρηση ορισμένων από τα συγκεκριμένα αεροδρόμιο με χρήση κονδυλίων και από το «πακέτο Γιούνκερ».

ΟΣΥΠΑ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας, ήδη αντιδρά και προκήρυξε απεργία από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου, καθώς εκτός από την ιδιωτικοποίηση των 23 αεροδρομίων στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.     

H απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα μετακίνησης στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…