Ανακαλύπτοντας τον “κώδικα”  του  “Ταλέντου”. Δρ.  Αθανάσιος Τσιρίκας ««Το ταλέντο καλλιεργείται, δεν προϋπάρχει τίποτα»

 

Μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τον “κώδικα”  του  “Ταλέντου”» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.  Την εκδήλωση  διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού και η Ένωση Γονέων Δήμου Καστοριάς, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από προτροπή της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Τοιχιού Άννας  Κοτοπούλου.  «Ένα σχολείο πρέπει να είναι εξωστρεφές προς την κοινωνία, καθώς ο ρόλος του είναι η ανάπτυξη των παιδιών.  Η κοινωνία μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα ενός σχολείου, όπως το σχολείο μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Μέσω της εκδηλώσης μας δόθηκε η ευκαιρία, σε γονείς και δασκάλους, να συνομιλήσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για ένα θέμα το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όλοι μπορούμε να γίνουμε ταλέντα πάνω σε κάτι που αγαπάμε», ήταν τα λόγια της κα Κοτοπούλου.

«Ο Δρ. Τσιρίκας μας καθοδήγησε ως προς τον τρόπο που μπορούμε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα των παιδιών μας. Η τεχνολογία “τρέχει” και οι εποχές αλλάζουν, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσουμε με τα παιδιά μας. Ο αγώνας μας είναι διαρκής, ώστε να μην ξεφύγουν τα παιδιά μας μέχρι να ενηλικιωθούν», δήλωσε ο Πρόεδρος Γονέων Καστοριάς Ιωάννης Παπαρίζος.

Ο Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας είναι ακαδημαϊκός ερευνητής, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι επίσης καθηγητής Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων στο ESCE-International Business School στο Παρίσι, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και επισκέπτης καθηγητής στο Paris School of Business (Παρίσι), αλλά και καθηγητής σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ, ΕΒΕΠΕ ΣΕΒ κ.α.).

«Το ταλέντο καλλιεργείται, δεν προϋπάρχει τίποτα. Η ανάπτυξη του ταλέντου, έχει να κάνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο άσκησης και κυρίως με το θέληση του ανθρώπου να ασχοληθεί με κάτι το οποίο αγαπάει. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τη μεριά των γονιών για την ανάπτυξη των ταλέντων των παιδιών τους», είπε στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες” ο Δρ. Τσιρίκας.

Χρύσα Κοσμίδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…