Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. Η σωρευμένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών έδωσε παλμό στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι συνάδελφοι μας αναπληρώνουν τον εαυτό τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περιμένοντας, κάθε χρόνο, με μια βαλίτσα στο χέρι το Υπουργείο Παιδείας να τους αναγγείλει (εαν το κανει…) τον προορισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με λογιστικούς όρους και τους συναδέλφους ως αναλώσιμους παίζοντας με το μέλλον της νέας γενιάς. Τα κενά, φέτος, έχουν ξεπεράσει τα 24.000, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβαθμια, και φτάνοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν μείνει ακάλυπτα 3.500 κενά. Η βάναυση επίθεση από τα μνημόνια διαλύει σταδιακά, ό, τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, με την παιδεία να αποτελεί βασικό παράδειγμα αντιμετώπισης των βασικών κοινωνικών αγαθών. Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην προσφιλή λύση πολιτικού απεγκλωβισμού με το να προκαλεί κοινωνικό αυτοματισμό στους κόλπους της εκπαιδευτική κοινότητας. Το διακύβευμα είναι κοινό και μόνο μέσα από ενωτικούς αγώνες μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος, πριν αποχωρήσει, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τίποτα και φάνηκε “βιαστικός” να καταθέσει το νομοσχέδιο. Ακόμα οι πολυσυζητημένες προσλήψεις από διορισμούς για την επόμενη σχολική χρόνια έγιναν διορισμοί της επόμενης τριετίας για να γίνουν γενικά και αόριστα προσλήψεις. Αν μιλάμε για 20.000 προσλήψεις καταλαβαίνουμε ότι περίπου 3.000 με 4.000 κενά δε θα καλυφθούν με αποτέλεσμα πολλά σχολεία είτε να μην ανοίξουν είτε να υπολειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση. Με απλά μαθηματικά το υπουργείο κλείνοντας Νηπιαγωγεία , Τμήματα Ένταξης και με νέο κύμα συγχωνεύσεων θα βρει τη λύση του προβλήματος αλλά τα σχολεία και πάλι δε θα λειτουργήσουν.

Ο Εθνικός διάλογος με τα διαφορα επικοινωνιακά τρικ και ευφυολογήματα προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινής γνώμης προκειμένου να ακολουθηθεί η όποια επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο Δημόσιο Δωρεάν σχολειό. Δεν είναι καινούριο το εγχείρημα, έχει ακολουθηθεί το 1986 από τον Α. Τρίτση και αργότερα το 1991 από το Γ. Σουφλιά όπως και από την αλήστου μνήμης Α. Διαμαντοπούλου εξαγγελίες για την προτεραιότητα του μαθητή. Σε κάθε περίπτωση το πρόσχημα του διαλόγου χρησιμοποιούνταν ως κατασταλτικός παράγοντας στην όποια αντίδραση της Εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι σε εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που αποδομούσαν το Δημόσιο Δωρεάν Σχολειό, με την τελευταία να έχει βάλει φωτιά στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος οδηγώντας σε διάλυση το δημόσιο σχολείο, σε καθιέρωση της αδιοριστίας, σε χιλιάδες κενά που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Η τελευταία εκτός από τα ΜΜΕ είχε αρωγούς και συνδικαλιστές που έπαιξαν τον πυροσβεστικό ρόλο αφήνοντας τον 3848/10 και 4024/11 να περάσουν «αβρόχοις ποσί»

Ως Ανεξαρτητη Ενωτική Εκ-κινηση Εκπαιδευτικών ΠΕ καλούμε, για τελευταία φορά, τον Υπουργό Παιδείας να:

α) Μην καταθέσει τη διάταξη για τους αναπληρωτές στη βουλή που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους με χρόνια προϋπηρεσίας στην ανεργία,

β) Προχωρήσει σε άμεση κατάργηση του 3848/2010

γ) Προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς σε όλες τις πραγματικές ανάγκες

δ) αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία που στοχεύει στο κλείσιμο ειδικά των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Παράλληλα ως ΑΕΕΚΕ δηλώνουμε πως εφόσον ο υπουργός προχωρήσει στην κατάθεση του σχεδίου για τους αναπληρωτές και για τα νηπιαγωγεία αποσύρουμε την στήριξη του κλάδου από τον αποκαλούμενο “Εθνικό Διάλογο” καταγγέλλοντας τον ως προσχηματικό.

Καλούμε επίσης:

Όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της χώρας να καταγγείλουν τη στάση του Υπουργού Παιδείας και να ενημερώσουν τις τοπικές ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων. Να ασκήσουν πίεση στους τοπικούς βουλευτές για απόσυρση της διάταξης.

Όλες τις παρατάξεις να επανεξετάσουν τη στάση τους σχετικά με τον “Εθνικό Διάλογο” σε περίπτωση που ο υπουργό επιμείνει.

Τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, ως εκπρόσωπων του Ελληνικού Λαού να ασκήσουν το χρέος τους και να μην αφήσουν να περάσουν αυτές οι ρυθμίσεις του υπουργείου παιδείας.

Καλούμε όλους τους συναδελφους να δώσουν δυναμικό παρόν στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις, την Τετάρτη 20 Απριλίου, και στην κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 12 ώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ατζούν Ιλίτζαλι: Ο Βόλος και οι επενδύσεις – μαμούθ που έχει στα σκαριά

Ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίζεται θετικός…στις προθέσεις του Ατζούν

Α. Γεωργιάδης: Το 112 είναι η σημαντικότερη ρύθμιση των τελευταίων ετών – Σώζει ζωές

Όπως ανέφερε, αν χρειαστεί να προσαρμοστεί η νομοθεσία «θα περάσουμε και ρητή διάταξη».

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο – Η θέση του ελληνικού και η ανατροπή

Σε 190 προορισμούς προσφέρει πρόσβαση χωρίς βίζα το διαβατήριο της Ελλάδας

Διάσημα μαγαζιά στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν πιά

Βουτάμε στη νοσταλγία και θυμόμαστε εκείνα τα χρόνια που δίναμε ραντεβού στο…

Μέχρι πότε λέμε «Χριστός Ανέστη»

Μέχρι πότε λέμε «Χριστός Ανέστη»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425…

Τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες το 2022 στη Wikipedia

Ουκρανία, Ελισάβετ και Παΐσιος «ξεχώρισαν»

Μόρια: Eκκλησία χρησιμοποιείται πλέον ως… τουαλέτα μεταναστών (φωτο)

Μόρια: Eκκλησία χρησιμοποιείται πλέον ως… τουαλέτα μεταναστών (φωτο)