Σε αλλαγές προσώπων στις θέσεις ευθύνης, της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, αλλάζοντας τους τέσσερις (4) εκ των έξι (6) συνολικά θεματικών αντιπεριφερειαρχών και ορίζοντας παράλληλα και νέες θέσεις εντεταλμένων συμβούλων.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας ( 7/3 ) στην αίθουσα συσκέψεων της περιφέρειας στη ΖΕΠ, παρουσία των τεσσάρων χωρικών αντιπεριφερειαρχών (Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς), των νέων θεματικών αντιπεριφερειαρχών αλλά και των προκατόχων τους με μοναδικό απών των απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Φώτη Κεχαγιά.
Ο Θ. Καρυπίδης έκανε λόγο για “κορυφαία συμφωνία στη λογική των ίσων ευκαιριών” που χαρακτηρίζει τις επιλογές που έγιναν και θα γίνουν, ενώ ευχαρίστησε έναν-έναν τους απερχόμενους για το έργο που προσέφεραν ο καθένας στον τομέα του.

Στις θέσεις τους παραμένουν ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, και Κοινωνικής Συνοχής ο Σταύρος Γιαννακίδης και ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, και Μεταφορών η Ελισσάβετ Παναγιωτίδου.

Στη θέση του Παύλου Τσότσου στην αντιπεριφέρεια  Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Καστοριανός Θεόφιλος Ζυμπίδης.

Ο κ. Τσότσος παραμένει ως εντεταλμένος σε θέματα παιδείας, όπως επίσης  ορίζεται και  πρόεδρος του  Κέντρου Περιβάλλοντος. Εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού ορίζεται ο Καμπουρίδης Σταύρος. Ηχηρή ήταν η απουσία του Φώτη Κεχαγιά από την παρουσίαση. Η θητεία των δυο αντιπεριφερειαρχών που παραμένουν ανανεώνεται ως τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ η θητεία των νέων θα ισχύει για 16 με 17 μήνες από σήμερα. Οι υπόλοιποι εντεταλμένοι παραμένουν ως έχουν.
Οι αλλαγές αυτές έγιναν “Στη λογική των ίσων ευκαιριών και της άμεσης δημοκρατίας, ως μια κορυφαία συμφωνία στον συνδυασμό μας”, όπως διευκρίνισε ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ευχαριστώντας τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην περιφερειακή αρχή, αλλά και τους απερχόμενους αντιπεριφερειάρχες για τα όσα προσέφεραν.

Διευκρίνισε πως οι δύο παραμένουν  γιατί έχουν έργο ακόμη να επιτελέσουν, ενώ τόνισε πως “Οι επιλογές αυτές γίνονται στη βάση του ότι όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων και θέλουμε να κάνουμε τη Δυτική Μακεδονία πρώτη μεταξύ πρώτων” κατέληξε ο Περιφερειάρχης. Εξήρε το έργο όλων των αντιπεριφερειαρχών, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη για εκπροσώπηση και της Καστοριάς και της Φλώρινας στις θεματικές αντιπεριφέρειες.

Ειδικότερα σε ό,τι αναφορά την “καυτή” αντιπεριφέρεια Οικονομικών αναλαμβάνει “μετά από πολύ συζήτηση” η κ. Καρυπίδη αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο έργο, διευκρινίζοντας πως και οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες παραμένουν “επιστρατευμένοι” για το καλό των πολιτών και του λαού. “Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και η ενότητα αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον, είπε κλείνοντας ο κ. Καρυπίδης.

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος αναφέρθηκε στη δύσκολη χρονική συγκυρία . λέγοντας πως αναλαμβάνει έναν τομέα τον οποίο γνωρίζει καλά, με στόχο να πάρει μια ανάσα ο εμπορικός τομέας. Στόχος είναι να υπάρχει αποκεντρωμένη υγειονομική διοίκηση, είπε από την πλευρά του ο Σταύρος Γιαννακίδης, ενώ η Μαρία Καρυπίδου μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας όλων των περιφερειακών συμβούλων, λέγοντας πως συνεχίζει το επιτυχημένο έργο του Φώτη κεχαγιά, σε ένα “νευραλγικό” πόστο.

“Θα βάλω όλες τις δυνάμεις μου για να πάει η περιοχή ένα βήμα μπροστά” δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Θεοδώρου, ενώ ο κ. Ζυμπίδης τόνισε πως θα ακολουθήσει ο ανάλογος σχεδιασμός νέων δράσεων με βάση τη σχετική ενημέρωση που θα γίνει. Στο συμβολισμό του περιφερειάρχη που δίνει βαρύτητα στην ενέργεια αναφέρθηκε από την πλευρά της η κ. Παναγιωτίδου, ενώ ο κ. Τσότσος μίλησε για την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα για την προώθηση του εθίμου των φανών, ενώ μίλησε για τα έργα που συνεχίζονται όπως το έτος Ελλάδος – Ρωσίας. Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καναβός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την αντικατάσταση, αναφερόμενος στα όσα προχώρησαν στον τομέα του.

Οι αλλαγές έχουν ως εξής:

1.Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Καρυπίδου στη θέση του Φώτη Κεχαγιά

2.Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού Αθλητισμού Θεόφιλος Ζυμπίδης στη θέση του Παύλου Τσότσου

3.Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος στη θέση της Αμαλίας Κούσκουρα

4.Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου στη θέση του Κώστα Καναβού

Επιπλέον, νέους ρόλους αναλαμβάνουν οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες. Συγκεκριμένα, η Αμαλία Κούσκουρα θα συνεχίσει το έργο της ως εντεταλμένη σύμβουλος στα διακρατικά προγράμματα, ο Κώστας Καναβός ως εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα της αγροδιατροφής, ενώ ο Παύλος Τσότσος αναλαμβάνει πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος. Σε δράσεις αθλητικού τουρισμού θα αξιοποιηθεί ως εντεταλμένος σύμβουλος ο Σταύρος Καμπουρίδης. Οι υπόλοιποι εντεταλμένοι σύμβουλοι συνεχίζουν κανονικά το έργο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…