Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά σε Ψυχιατρική Κλινική από τον Ιούνιο απόρροια των lockdown

Υψηλό αριθμό περιστατικών κατέγραψε, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, η επιστημονική ομάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου.

Κατάθλιψη, αυτοκτονικότητα, υπερβολικό στρες, διαταραχές λόγου, βίαιες συμπεριφορές, κατακλύζουν τα παιδιά σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου.ψυχιατρ

Η συγκεκριμένη ομάδα με επικεφαλής τη διευθύντρια της Κλινικής, Ευθυμία Αρ. Λώλου, δίνει στην κυριολεξία μάχη προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα αιτήματα γονιών για την παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.

Ενδεικτικό είναι ότι από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί στα τακτικά ιατρεία της Κλινικής 3.000 παιδιά. Επίσης από τον Ιούνιο που ξεκίνησε η λειτουργία της Κλινικής έχουν νοσηλευτεί 20 παιδιά.

«Η Κλινική μας αυτή τη στιγμή, παρά τις αντιξοότητες, και κυρίως την έλλειψη προσωπικού, έχει πληρότητα πάνω από 68%» μας επισήμανε ο διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κλινική αυτή είναι η μοναδική στην ευρύτερη περιφέρεια και από τις λίγες που λειτουργούν πανελλαδικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν στην Πάτρα παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας.

«Εχουμε παιδιά από τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και πολλές άλλες περιοχές. Το ευχάριστο είναι ότι όσα παιδάκια έχουμε νοσηλεύσει στην Κλινική μας έχουν μία πολύ καλή εξέλιξη» προσθέτει η κ. Αθανασόπουλος.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Κλινικής περιγράφοντας τα προβλήματα που καταγράφουν στους μικρούς ασθενείς μάς είπε:«Ερχόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα. Τα παιδιά είναι φορτωμένα με πολλές ψυχικές διαταραχές. Ανάμεσα σε αυτές είναι η κατάθλιψη, η αυτοκτονικότητα, το υπερβολικό άγχος, η σχολική άρνηση».

Η κ. Λώλου τονίζει ότι η πανδημία και ο εγκλεισμός προκάλεσε σοβαρά ψυχικά τραύματα στα παιδιά.

«Ο εγκλεισμός έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η επιθετικότητα, η βίαιη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βγουν πάρα πολλά προβλήματα στα παιδιά που μεγαλώνουν κάτω από μη φυσιολογικές συνθήκες, όπως είναι ο εγκλεισμός και όλα αυτά που συνεπάγεται η πανδημία».

“Τροφή-Φάρμακο”: Κανέναν εγκλεισμό, όπως και καμμία άλλη δυσχέρεια δεν συνεπάγεται από την πανδημία, όπως αποδεικνύεται από χώρες που δεν εφάρμοσαν ανάλογες τακτικές με αυτές που ΕΠΙΛΈΧΤΗΚΑΝ στην Ελλάδα! Αλλά ακόμη και εάν ήταν απαραίτητα σε ορισμένες χώρες, ήταν για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ χρονικό διάστηκα και ΌΧΙ για μήνες: Σουηδία: Μηδενικά κρούσματα και θάνατοι χωρίς lockdown και μέτρα

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Το μελανό σημείο στη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, είναι η υποστελέχωσή της. Πάγιο και χρόνιο πρόβλημα για τον παιδοψυχιατρικό τομέα του Καραμανδανείου.

Σήμερα μόλις τέσσερις γιατροί εκ των οι τρεις είναι μόνιμες και η μία επικουρική καλούνται να καλύψουν όλα τα παιδιά που φτάνουν στα τακτικά ιατρεία, στα έκτακτα στα επείγοντα και φυσικά να παρακολουθούν όσα παιδιά νοσηλεύονται και να κάνουν και εφημερίες.«Πιεζόμαστε πάρα πολύ για να καλύψουμε τις εφημερίες. Με υπερπροσπάθεια που κάνουμε όλοι καλύπτονται τα τακτικά ιατρεία. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση διότι τα δικά μας περιστατικά δεν είναι μία απλή εξέταση. Θέλεις πολύ χρόνο με το παιδί και πολύ χρόνο με τους γονείς. Είναι μία σύνθετη κατάσταση» σημειώνει η κ. Λώλου τονίζοντας ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι δύο γιατροί για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες τις κλινικής και των παιδιών».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής τελεί υπό τη συνεχή παρακολούθηση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος πρωτοστάτησε και στη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού έχει εξασφαλίσει ήδη δύο επιπλέον οργανικές θέσεις από τις υπάρχουσες. «Προσπαθούμε διαρκώς να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή στελέχωση. Η Παιδοψυχιατρική Κλινική ήταν και είναι στις προτεραιότητές μας» δήλωσε στην «Π ο κ. Καρβέλης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο που ανέδειξε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μας ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην προκήρυξη μιας θέσης διευθυντή και μίας θέσης επιμελητή Β’. Επίσης υπάρχει μόνιμα αναρτημένη στην 6η Υπε θέση επικουρικού γιατρού αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Πηγή: Pelop.gr

 

You May Also Like

«Αν μπορούσα να κάψω όλα τα λεφτά του θα το έκανα»: Η μεγάλη πικρία της Αθηνάς Ωνάση για τον παππού της όταν ήταν 13 χρονών

Ούτε τη δημοσιότητα ούτε τα λεφτά που πήρε από τον παππούς της…

Γυναικοκτονίες: Η κοινωνία δεν γνωρίζει το βάθος του προβλήματος

Table of Contents Hide Διάφορα στάδιαΛεκτικές επιθέσειςΤο Strong MeΠρόληψη έμφυλης βίαςΞεχωριστό αδίκημα,…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Σάμος – Ελικόπτερο: Το χρονικό της μοιραίας υδροληψίας

Δύο νεκροί από το τετραμελές πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που έπεσε κοντά…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει την Ελλάδα

Μαρία Ζαχάροβα: Οι πικάντικες φωτογραφίες της καλλονής του Ρωσικού Υπουργείου που κράζει…

Το «Λιωμένο Παγωτό» από Ξύλινα Σπαθιά, δυστυχώς μάλλον δεν μιλούσε για αυτό που όλοι πιστεύαμε

Το «Λιωμένο Παγωτό» από Ξύλινα Σπαθιά, δυστυχώς μάλλον δεν μιλούσε για αυτό…