‘’ Άθλιο,  απαράδεκτο και συκοφαντικό ‘’ χαρακτηρίζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Βασίλειος Αντωνιάδης  , δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ για προβλήματα του Γ.Ν. Καστοριάς σε όλον τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, λόγω μη συντήρησης, συνεπεία έλλειψης χρηματοδότησης και ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου  λειτουργεί στα όριά της , επισημαίνοντας ότι ‘’ όλος ο ιατρικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου λειτουργεί και συντηρείται κανονικά.’’

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αντωνιάδη απάντηση προς το δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ:

Σε συνέχεια του άθλιου, απαράδεκτου και συκοφαντικού δημοσιεύματος της ΠΟΕΔΗΝ στις 12-10-2016, σχετικά με τα προβλήματα του Γ.Ν. Καστοριάς σε όλον τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, λόγω μη συντήρησης, συνεπεία έλλειψης χρηματοδότησης και ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας λειτουργεί στα όριά της, καταθέτουμε τα εξής:

 

Όλος ο ιατρικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου λειτουργεί και συντηρείται κανονικά.

Τα ιατρικά μηχανήματα που υποστηρίζουν ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς, καλύπτονται από σύμβαση συντήρησης με τις εξουσιοδοτημένες εταιρείες, όπως φαίνεται από το παρακάτω πίνακα. Τα υπόλοιπα ιατρικά μηχανήματα υποστηρίζονται από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Νοσοκομείου, το οποίο αποτελείται από ένα ΠΕ Μηχανικό, ένα ΤΕ Μηχανικό και ένα ΔΕ Ηλεκτρονικό.

 

Στη μονάδα επεξεργασίας νερού της ΜΤΝ, έγινε πρόσφατα αντικατάσταση των μεμβρανών αντίστροφης όσμωσης και αύξηση της παραγωγικότητας της μονάδος και προγραμματίζεται η εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας νερού από προγράμματα ΕΣΠΑ. Έχουν δε αντικατασταθεί τέσσερις πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, με καινούργιες και οι υπόλοιπες είναι πλήρως λειτουργικές.

 

Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΜΕ Φ.Π.Α.)
1 90 / 2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ Μ.Τ.Ν ΣΕΡΚΟ Ε.Π.Ε. 18/12/2015 17/12/2016 6.125,40
2 94 / 2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Μ.Τ.Ν (ΤΕΜΑΧΙΑ 12)

 

MEDIPRIME S.A. 23/12/2015 22/12/2016 44.280,00
3 91 / 2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ LEON PLUS (ΤΕΜΑΧΙΑ

2)

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 18/12/2015 17/12/2016 6.937,20
4 92 / 2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ DRAEGER DRAEGER HELLAS Α.Ε. 18/12/2015 17/12/2016 3.444,00
5 97 / 2015 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΦΙΛΙΠΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. 4/1/2016 3/1/2017 42.066,00
6 11 / 2016 ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟΥ G.SAMARAS S.A. 19/2/2016 18/2/2017 4.280,40

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, κρίνουμε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανήθικο να παίζονται  «πολιτικά παιχνίδια» στις πλάτες των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, με σκοπό την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων και  ανασφάλειας του κόσμου, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όσο αυτόν της υγείας.

Επιπλέον, κάνουμε την θλιβερή διαπίστωση ότι η ΠΟΕΔΗΝ, ως ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, όχι απλά δεν προστατεύει τους εργαζόμενους μέσα σε αυτά, αλλά αμφισβητεί κατ’ ουσίαν  και την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους,  εξαγγέλλοντας ότι  οι ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι… Η ανθρώπινη ζωή  Κύριοι, και ο πόνος της ασθένειας, δεν μπορούν  να χρησιμοποιούνται ως «βορά»  στις πολιτικές επιδιώξεις ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε επάγγελμα την μυθοπλασία, την συκοφαντία, την σκοπιμότητα και σε τέχνη την προσπάθεια χειραγώγησης της αντίληψης των Ελλήνων πολιτών.

       Διαβεβαιώνουμε λοιπόν, τους πολίτες του Νομού Καστοριάς, ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου,  καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για την πλήρη και άρτια στελέχωσή του, (προκηρύξεις, προσλήψεις επικουρικού προσωπικού κτλ) τον εκσυγχρονισμό του (ανακαίνιση Μαιευτικής κλινικής & ΤΕΠ , νέα μηχανήματα από δωρεές)  καθώς και τις ποιοτικές υπηρεσίες από σύσσωμο το εργατικό δυναμικό του, με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του και γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Καστοριάς

Αντωνιάδης Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δύο ξεχωριστές παιδικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο από τον Δήμο Καστοριάς, που ανέβασαν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση στα ύψη και χάρισαν πολλά χαμόγελα!

Το Σάββατο το απόγευμα “ζωντάνεψε” στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς…

Συνάντηση εργασίας του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση

Συνάντηση εργασίας του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Εσωτερικών…

Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άργους Ορεστικού

Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άργους Ορεστικού

Με 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη μάχη του κορονοϊού

  Με 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία η Πρωτοβάθμια Φροντίδα…

Με τέσσερα πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες η Ελλάδα

Δυο διπλών σκιφ ελ βαρών Ανδρών και γυναικών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωής Φίτσιου Μιλένα Κοντού.

Ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας με τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές της 3ης ΥΠΕ

Ενημερωτική συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας με τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές…

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Καστοριά: Επίσκεψη των μηχανικών στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP

Η παρέλαση της 25 Μαρτίου 2023 στο Μανιάκοι Καστοριάς (Βίντεο)

Η παρέλαση της 25 Μαρτίου 2023 στο Μανιάκοι Καστοριάς https://youtu.be/fh5Tx3H-6jI