Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κατεβάζει «ρολά» η χώρα μετά τις 9 το βράδυ – Οι τρεις εξαιρέσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση μετά το ρεκόρ που σημειώθηκε – μέσα στο Σαββατοκύριακο – στα SMS για… άθληση, αποφάσισε νέα πιο σκληρά μέτρα σε όλη την επικράτεια, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή

Οι δραματικές εικόνες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν με ραγδαίες ρυθμούς παρά το lockdown, η «έκρηξη» των κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν την Τετάρτη τις 2.500, αλλά και η «αλόγιστη» χρήση των SMS στο 13033 για αθλητική δραστηριότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση νέων πιο σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID – 19.

Μετά το διπλό «μαύρο» ρεκόρ με 297 διασωληνωμένους και 43 νεκρούς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή (13/11) οι πολίτες σε όλη τη χώρα θα μπορούν να μετακινούνται κατά το διάστημα 21:00-05:00 αυστηρά και μόνο για λόγους

  • εργασίας,
  • υγείας και
  • συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.
Τα SMS που επιτρέπεται να στείλετε μετά τις 9 το βράδυ

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (SMS με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (SMS με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

«Άρα, μετά τις 9:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τι απαγορεύεται μετά τις 9 το βράδυ

Απαγορεύεται δηλαδή η ατομική άθληση, η μετάβαση στην τράπεζα (πχ στο ΑΤΜ), η αγορά αγαθών από καταστήματα πώλησης τροφίμων που είναι ανοιχτά μετά τις 9 το βράδυ.

Δεν ισχύουν οι κωδικοί 2,3,4 και 5 στο 13033.

Τι ισχύει για την ατομική άθληση

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διευκρινίστηκε ότι η ατομική άθληση (σ.σ απαγορεύεται μετά τις 9 το βράδυ) δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο την ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, καθώς η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά κυρίως σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Τι αλλάζει στην τηλεργασία

Αναφορικά με την τηλεργασία, ανακοινώθηκε ότι κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

«Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ενθαρρύνουν και συστήνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Ανατροπή με τo take away – Τι θα γίνει με το delivery

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, η Πολιτική Προστασία με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζει ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take awayσυνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

 

ΠΗΓΗ: https://www.tromaktiko.gr

You May Also Like

Εκπαίδευση και προγράμματα ανέργων του ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού

Εκπαίδευση και προγράμματα ανέργων του ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού

Εξοπλίζονται όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με Τηλεδιάσκεψη – Τηλεκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά

Εξοπλίζονται όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με Τηλεδιάσκεψη – Τηλεκπαίδευση  από τη…

Μπογδάνος: Δέχθηκα δολοφονικές απειλές από νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ

Μπογδάνος: Δέχθηκα δολοφονικές απειλές από νεολαίο του ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΝ: 8 μεγάλες δράσεις για μείωση των αποβλήτων και προώθηση της ανακύκλωσης

ΥΠΕΝ: 8 μεγάλες δράσεις για μείωση των αποβλήτων και προώθηση της ανακύκλωσης

Άβολος ο καναπές από 1η Δεκέμβρη – Σε ποιες συσκευές σταματά το Netflix

Όλο και πιο συχνά συνδρομητές του Netflix διαβάζουν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους,…

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν, τι ισχύει για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, προαγωγικές εξετάσεις και παράταση σχολικής χρονιάς

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν, τι ισχύει για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, προαγωγικές εξετάσεις…

ΚΕΑ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχασαν το επίδομα -Επιστροφές χρημάτων

Προθεσμία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου από την ημερομηνία της αναστολής του Κοινωνικού…

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Στις 12 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους

Ψηφιακός μετασχηματισμός, διαδικτυακές πωλήσεις & BLACK FRIDAY: μια ακόμη πρόκληση για τον ελληνικό εμπορικό κόσμο

  Ψηφιακός μετασχηματισμός, διαδικτυακές πωλήσεις & BLACK FRIDAY: μια ακόμη πρόκληση για…