Απολύτως επιτυχημένη η αιμοδοσία και στο ΕΑΚ Λάρισας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι δράσεις αιμοδοσίας του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού συνεχίζονται σήμερα και στις Σέρρες με την πρωτοβουλία του Πανσερραϊκού

Με σημαντική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και συγκέντρωση σχεδόν 50 φιαλών αίματος ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για δράση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με την οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 φιάλες αίμα πανελλαδικά.

 

Μια πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αρωγοί στην αιμοδοσία στο ΕΑΚ Λάρισας ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δήμοι του νομού.

 

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή, τον Δήμαρχο Τυρνάβου, Ιωάννη Κόκκουρα κ.ά.

 

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

 

Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΕΑΚ Λάρισας, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες δράσεις στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, Καυτανζόγλειο κ.ά.

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η Πανσερραϊκή αιμοδοσία στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών. Την διοργανώνει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ο οποίος ανταποκρίθηκε με θέρμη στην πρόσκληση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συμμέτεχει στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ενάντια στην επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων της εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού.

 

Η αιμοδοσία τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σερρών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συμμετέχουν ενεργά ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός και Δικηγορικός Σύλλογος του νομού.

 

You May Also Like

Α.Σ. Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε η 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παμπαίδων

Α.Σ. Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε η 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Παμπαίδων

Α2: Στους κορυφαίους της 10ης Αγωνιστικής ο προπονητής της Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης

Α2:  Στους κορυφαίους της 10ης Αγωνιστικής ο προπονητής της Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης

Η ΚΥΑ για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 11-17 Μαΐου 2020 και οι δικαιούχοι χρήσης τους

Η ΚΥΑ για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 11-17 Μαΐου…

«Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τη σεξουαλική βία στον αθλητισμό

«Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε…

Η Ετήσια Γιορτή του Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Καστοριάς

Η Ετήσια Γιορτή του Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Καστοριάς

Κυκλοφόρησε η κάρτα διαρκείας του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ”, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017

Η Διοίκηση του Α.Γ.Σ.Κ. “ΚΑΣΤΟΡΙΑ ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε, ήδη, η κάρτα διαρκείας…

Μαρία Σάκκαρη: Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ραντουκάνου – Αποκλείστηκε από τον τελικό του US Open

H Μαρία Σάκκαρη λύγισε μπροστά στην νεανική ορμή της Έμιλι Ραντουκάνου και δεν κατάφερε…