Από σήμερα η διάθεση δωρεάν self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζεται ότι:

– το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

– η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

– οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Το υπουργείο Παιδείας, καταλήγοντας, συνεχίζει να παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

You May Also Like

Εστίαση: Προς λουκέτο το 50% – 1.000.000 εργαζόμενοι στον αέρα

Δέκα μαγαζιά έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, 80 στο Κολωνάκι –…

Αναστέλλεται η δραστηριότητα των κλάδων των λαϊκών αγορών για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια

Αναστέλλεται η δραστηριότητα των κλάδων των λαϊκών αγορών για τους οποίους απαιτείται…

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Κορωνοϊός – Ανακοινώσεις Πλεύρη: Τέλος από 1η Μαΐου πιστοποιητικά εμβολιασμού και self-test στα σχολεία

Κορωνοϊός – Ανακοινώσεις Πλεύρη: Τέλος από 1η Μαΐου πιστοποιητικά εμβολιασμού και self-test…

Επιστρέφονται οι πινακίδες  και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Επιστρέφονται οι πινακίδες  και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των προληπτικών…

Αναρτήθηκε στην ΚΕΔΕ το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για φροντίδα – σίτιση αδέσποτων ζώων

Αναρτήθηκε στην ΚΕΔΕ το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για φροντίδα – σίτιση αδέσποτων…

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή συζήτηση «Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς»

  Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαδικτυακή συζήτηση «Εμβολιασμός COVID-19 και χρόνιοι ασθενείς»

Αναβολή της αυριανής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Αναβολή της αυριανής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Ευθαλία Ράνδου, διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής Μαμάτσειου: «Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί – Θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα» 1

Ευθαλία Ράνδου, διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής Μαμάτσειου: «Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο…

Κορονοϊός Ελλάδα: Δραματική αύξηση, 865 τα κρούσματα σήμερα 21/10, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Κορονοϊός Ελλάδα: Δραματική αύξηση, 865 τα κρούσματα σήμερα 21/10, η ανακοίνωση ΕΟΔΥ