#image_title

Αντλώντας έμπνευση από τα χωριά των Άλπεων που καθρεπτίζονται στα νερά κάποιας λίμνης, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Noa Network δημιούργησαν ένα σπα που μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα.

Η νέα προσθήκη στο ιταλικό ξενοδοχείο Hotel Hubertus μοιάζει με ένα χωριό από καλύβες, που κρέμονται ανάποδα, περίπου 15 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-2
φωτ.: Noa/Alex Filz

«Η ουσία αυτού του έργου είναι η ανατροπή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα ένα εκπληκτικό εφέ για τον παρατηρητή», εξηγεί ο Lukas Rungger, επικεφαλής αρχιτέκτονας του έργου.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-3
φωτ.: Noa/Alex Filz

Το κτίσμα, που εκτείνεται σε δύο ορόφους, είναι χωριστό από το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου και στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες επενδεδυμένους με κορμούς πεύκου.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-4
φωτ.: Noa/Alex Filz

Για να φτάσει εκεί, ο επισκέπτης πρέπει να διασχίσει ένα υπερυψωμένο μονοπάτι 20 μέτρων.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-5
φωτ.: Noa/Alex Filz

«Η αλλαγή οπτικής γωνίας είναι μια συνηθισμένη άσκηση σε χώρους ευεξίας, όπου, ανάλογα με το εάν ξαπλώνετε στη σάουνα, κάθεστε στην αίθουσα χαλάρωσης ή βουτάτε με το κεφάλι στην πισίνα, η θέα αλλάζει συνεχώς», εξηγεί ο Rungger.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-6
φωτ.: Noa/Alex Filz

Το σπα, που ονομάζεται επισήμως Hub of Huts, έχει πάρει το παρατσούκλι «Heaven & Hell» (Παράδεισος και Κόλαση). Ο επάνω όροφος του σπα (δηλαδή ο «Παράδεισος») διαθέτει δύο λουτρά με υδρομασάζ, δύο πανοραμικά ντους και ένα αποδυτήριο.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-7
φωτ.: Noa/Alex Filz

Οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να κατέβουν στο χαμηλότερο επίπεδο (στην «Κόλαση»), το οποίο διαθέτει δύο σάουνες, υδρομασάζ και ντους.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-8
φωτ.: Noa/Alex Filz

Η θερμοκρασία του χώρου ανεβαίνει προοδευτικά καθώς ο επισκέπτης κινείται από το πιο ψυχρό ανώτερο επίπεδο στο πιο θερμό χαμηλότερο επίπεδο.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-9
φωτ.: Noa/Alex Filz

Όλα τα σημεία προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στο ορεινό τοπίο.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-10
φωτ.: Noa/Alex Filz

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Noa είχε δημιουργήσει, το 2016, την εντυπωσιακή ανυψωμένη πισίνα «Sky Pool» του ξενοδοχείου.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-11
φωτ.: Noa/Alex Filz

Τότε, στόχος των σχεδιαστών ήταν η πισίνα να γίνει ένα με το ορεινό τοπίο, αντανακλώντας τα σύννεφα και πλαισιώνοντας την πανοραμική θέα.

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα-12
φωτ.: Noa/Alex Filz

ΠΗΓΗ: https://www.moneyreview.gr

You May Also Like

Η μεγάλη πρεμιέρα της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη

Table of Contents Hide Η ιστορική Αγορά Μοδιάνο διασώθηκε από την κατάρρευση…

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΑΝΕΞ: 100 ευρώ τον μήνα για ψώνια σούπερ μάρκετ στους εργαζομένους

Με απόφαση του επικεφαλής του ομίλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι εργαζόμενοι της VIANEX…