ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ομάδα “Ελπίδα Ζωής”/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ

Ακόμα μια αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από την εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας  “Ελπίδα Ζώης” την Πέμπτη 11 Ιουνίου στα ΚΑΠΗ του Άργους Ορεστικού.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου,   πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την “Ελπίδα Ζώης” στην πόλη του  Άργους Ορεστικού. Δεκάδες ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να αιμοδοτήσουν, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τα αλληλέγγυα συναισθήματά τους προς τους συνανθρώπους τους.

«Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν απόλυτα ικανοποιητική. Πραγματικά, είμαστε ευχαριστημένοι από τις μονάδες αίματος που μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε, οι οποίες ανέρχονται  περίπου 30», ενημέρωσε ο επικεφαλής της Ομάδας “Ελπίδα Ζωής” Δημήτρης Σαρρής

Στην Π.Ε. Καστοριάς, διανύουμε τη μετά κορωνοϊού εποχή. Οι ανάγκες σε αίμα ήταν, είναι και θα είναι αυξημένες όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο,  αλλά σε πανελλαδικό. «Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 1990, συνεπώς γνωρίζω  πόσο αυξημένες είναι οι ανάγκες σε αίμα στη χώρα μας. Φανταστείτε λοιπόν το πόσο πολύ, έχουν αυτές αυξηθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», ήταν τα λόγια του κ. Σάρρη.

Δώσε αίμα, δώσε ζωή

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πολύ απλή διαδικασία, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να συμμετέχει. Προσφέροντας κάποιος 10 λεπτά από τον χρόνο του, προσφέρει σε έναν συνάνθρωπό του το δώρο της ζωής, αυτό τόνισε ο Επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοσίας  «Πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Εμείς, η “Ελπίδα Ζωής” προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο αυτά τα οφέλη. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Για παράδειγμα, τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν τι είναι η αιμοδοσία και πώς μπορούν να βοηθήσουν μέσω αυτής τους συνανθρώπους τους. Από την ηλικία των 18 μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Στην αιμοδοσία που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 11 Ιούνιου, ο πιο νέος ηλικιακά αιμοδότης ήταν 35 χρονών».

Άμεσος στόχος της εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας  “Ελπίδα Ζώης” είναι να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των μαθητών για την αιμοδοσία στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού «Θα πρέπει τα παιδιά να είναι ενημερωμένα έτσι ώστε με το που θα ενηλικιωθούν να αρχίσουν να αιμοδοτούν», είπε κλείνοντας ο κ. Σαρρής.

 

 Το ευχαριστώ της εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας «Ελπίδα Ζωής»

H Εθελοντική ομάδα ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ με το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και νέους αιμοδότες  που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε την Πέμπτη  11 Ιουνίου 2020, στο Κ.Α.Π.Η  Άργους Ορεστικού.

Επίσης ευχαριστεί:

α) τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παραχώρηση του χώρου του Κ.Α.Π.Η   Άργους Ορεστικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία.

β) το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς που διενήργησε την αιμοδοσία και ιδιαιτέρως τον κύριο Σταμούλη Ηλία (βιοπαθολόγο) και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας κυρίες Σιώμου Νίκη και  Γιαννακοπούλου Πόπη.

Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε αυτούς που προσήλθαν και είχαν την καλή πρόθεση να προσφέρουν αίμα, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν.

Όσοι συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να προσέλθουν την ημέρα αυτή για να δώσουν αίμα και επιθυμούν (να δώσουν) μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καστοριάς, καθημερινά και να δηλώσουν ότι θέλουν να συνεισφέρουν για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ» με Αριθμό Μητρώου Συλλόγου Ομάδας 15075.

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, είναι η έμπρακτη απόδειξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για την τοπική κοινωνία μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ! (2ο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου).

 

You May Also Like

Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, τα σχολεία ξεκινούν στις 9:15

Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αύριο Δευτέρα 6…

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού  υπό τον ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη

Προτεραιοποίηση στόχων και μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού …

Συλλυπητήρια της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς

Συλλυπητήρια της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς

Η απόφαση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τα στοιχεία που περιλαμβάνει

  Η απόφαση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τα στοιχεία που…

Η σπάνια πολύχρωμη πάπια, σύμβολο αγάπης που ομορφαίνει την λίμνη της Καστοριάς

Η σπάνια πολύχρωμη πάπια, σύμβολο αγάπης που ομορφαίνει την λίμνη της Καστοριάς

Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών

Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών