Οι 5.809 μόνιμες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν στο δημόσιο μέσω έξι προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2022 αποκάλυψε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το επόμενο διάστημα αναμένεται ο γραπτός διαγωνισμός για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ καθώς και η προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση όσων υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, έγγραφο του ΑΣΕΠ, που έχει δημοσιεύσει το Proson.gr αποκαλύπτει τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για 987 ακόμα προσλήψεις που θα αφορούν τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από τις 987 αυτές θέσεις οι 872 κατανέμονται στα τρία υπουργεία, ενώ οι υπόλοιπες 115 θα καλυφθούν από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ:

4.000 θέσεις στο ΕΣΥ

Σε αναμονή βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας για την προκήρυξη που θα αφορά την μονιμοποίηση 4.000 νοσηλευτών που υπηρετούν ήδη ή υπηρέτησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρα ως επικουρικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται από το ΑΣΕΠ από το 2021 ενώ ο λόγος που καθυστερεί είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το πως θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση, η οποία θα είναι ταυτόχρονα συμβατή με το ΣτΕ, για τους νοσηλευτές και το προσωπικό που υπηρετεί ή υπηρέτησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ως επικουρικό προσωπικό, με εποχικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, το σχέδιο της προκήρυξης θα καθορίζει και αριθμό των θέσεων  που αντιστοιχούν στις κατηγορίες πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τριτέκνων και τέκνων τρίτεκνης οικογένειας, ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέσεις για τις κατηγορίες αυτές.

822 θέσεις στην ΑΑΔΕ

Σε επεξεργασία βρίσκεται και η πολυαναμενόμενη 1Γ/2022 προκήρυξης της ΑΑΔΕ για την πλήρωση 822 θέσεων ΠΕ ,ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εν λόγω προκήρυξη «μαμούθ» θα προβλέπεται και γραπτός διαγωνισμός ο οποίος θα μοριοδοτεί ανάλογα τους υποψήφιους.

872 θέσεις σε υπουργεία

Παράλληλα όμως το ΑΣΕΠ έχει σε επεξεργασία και την προκήρυξη για την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αμέσως μετά, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να εκδώσει την προκήρυξη για την πλήρωση 122 θέσεων, ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας στο υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού.

Τέλος, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται και την προκήρυξη που αφορά 280 μόνιμες προσλήψεις στην Παιδεία που κατανέμονται ως εξής:

 • Υπουργείο Παιδείας: Πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας,
 • Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευση: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • ΑΠΘ: Πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης: Πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ,
 • ΑΣΚΤ: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Γενικά Αρχεία του Κράτους: Πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,
 • Πολυτεχνείο Κρήτης: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας,
 • ΕΜΠ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,
 • ΔΠΘ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας
 • Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων: Πλήρωση 1 θέσεως ΔΕ κατηγορίας
 • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας

115 θέσεις στην ΕΛ.ΣΤΑΤ

Παράλληλα, σε επεξεργασία βρίσκεται και η προκήρυξη 3Κ/2022 για την πλήρωση 115 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται να λάβει «σειρά» αμέσως μετά την μεγάλη προκήρυξη για την παιδεία.

Πώς μοριοδοτούνται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Η πλήρωση των θέσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε θέση (πχ. πτυχίο ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) υπάρχουν και κάποια πρόσθετα απαραίτητα προσόντα, που πλέον υπάρχουν σχεδόν όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι τα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πρέπει να τα κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Δύο πολύ συνηθισμένα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται σχεδόν πάντα από το ΑΣΕΠ και μοριδοτούν τους υποψηφίους είναι η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ. 

Είναι γεγονός πως πολλοί υποψήφιοι έχουν ακόμα την εντύπωση πως η απόκτηση δύο τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό, πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τονΑΣΕΠπου παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

 

ΠΗΓΗ:https://www.proson.gr/

You May Also Like

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στις Περιφέρειες της χώρας

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στις  Περιφέρειες της χώρας

Συνάντηση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani

Συνάντηση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani

Παναγιώτης Αρκουμανέας από Κοζάνη: Δυστυχώς έχουμε αύξηση μέσα στο lockdown – Οι επόμενες μέρες και βδομάδες είναι κρίσιμες

Παναγιώτης Αρκουμανέας από Κοζάνη: Δυστυχώς έχουμε αύξηση μέσα στο lockdown – Οι…

Ακούστε αρχαία ελληνική λύρα και προσπαθήστε να μη δακρύσετε (βίντεο)

Ο Θανάσης Κλέωπας μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των αρχαίων ημών προγόνων

Ιράν: Σκότωσαν 27χρονο που πανηγύριζε την ήττα από τις ΗΠΑ στο Μουντιάλ – Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Table of Contents Hide Πολλοί Ιρανοί αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την ποδοσφαιρική τους…

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Ζητά με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Ζητά με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου

«Καλάθι των νονών»: Πότε ξεκινάει η εφαρμογή του – Τι θα περιλαμβάνει

Το «καλάθι των νονών» θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών.

Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστά μπισκότα με αλλεργιογόνες ουσίες

Οι συστάσεις για το προϊόν