Ασθενής 31: Η 61χρονη με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην εκκλησία

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας…

Μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, από εκείνες που βλέπεις και λες ότι είναι υπερβολικές γιατί αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ στην πραγματικότητα. Και όμως συνέβη. Αυτή είναι η ιστορία του «Ασθενή 31», της γυναίκας με κορωνοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας.

Η Νότια Κορέα είναι μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό. Και ενώ στην αρχή φάνηκε να τον αναχαιτίζει και να περιορίζει τα κρούσματα στα 30, ακολούθησε μια τρομακτική αύξηση. Ήταν η στιγμή που… ανέλαβε δράση η «ασθενής 31».

Πρόκειται για μία γυναίκα εξήντα ενός ετών η οποία ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου και επισκέφτηκε τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες στην πόλη Νταεγκού στη Νότια Κορέα, προτού διαγνωστεί με κορωνοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η γυναίκα δεν πήγε να εξεταστεί αμέσως για κορωνοϊό καθώς δεν το θεώρησε  απαραίτητο διότι δεν ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σκέφτηκε απλά πως είχε αρπάξει την εποχιακή γρίπη.

Μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα από τη στιγμή που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα -που η ίδια θεώρησε αθώα- , μόνο κατά τις επισκέψεις της στην εκκλησία ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 1.000 πολίτες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η «Ασθενής 31» εισήλθε πρώτη φορά σε κινεζικό νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου λόγω πονοκεφάλων, έχοντας εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια μέρα πριν. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, τότε δεν είχε πυρετό, βήχα ή αναπνευστικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα.

Την τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο ανέβασε πυρετό και οι γιατροί της έκαναν το τεστ της εποχιακής γρίπης, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό. Κανείς ακόμα δεν είχε υποπτευθεί καν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η γυναίκα είχε ήδη μολύνει τόσο κόσμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου έφυγε από το νοσοκομείο για δύο ώρες για να «δώσει το παρών» στην πρωινή λειτουργία γειτονικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στις 15 Φεβρουαρίου βγήκε ξανά για να γευματίσει με φιλικό της πρόσωπο σε κάποιο ξενοδοχείο στην ανατολική μεριά της πόλης και μια μέρα μετά πήγε ξανά στην εκκλησία.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι ασθενείς να βγαίνουν από τα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους ή να συναντούν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και να επιστρέφουν λίγο αργότερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που νοσηλευόμενοι έχουν θεαθεί να κυκλοφορούν εκτός με τις νοσοκομειακές τους ρόμπες και τους ορούς στα χέρια.

Τελικά, η «Ασθενής 31» διαγνώσθηκε με Covid-19 στις 17 Φεβρουαρίου, 10 ολόκληρες μέρες μετά την πρώτη της επίσκεψη στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε σημαντικά και οι εξετάσεις της «πρόδωσαν» σημάδια πνευμονίας. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Και οι εκπλήξεις για εκείνους δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η 61χρονη είχε κολλήσει πάνω από 1000 άτομα. Είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση παγκοσμίως που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των επιστημόνων ότι στην περίπτωση του κορωνοϊού ένα λάθος αρκεί για να γονατίσει συμβεί το μοιραίο και να γονατίσει το σύστημα υγείας μιας χώρας…

menshouse.gr

You May Also Like

Παναθηναϊκός: Όλη η ομάδα στο «αντίο» στον Πάρη Δερμάνη

Σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο τελευταίο αντίο στο Πάρη Δερμάνη

Γιάννης Οικονόμου: Σε καμία περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ελλάδα

  Γιάννης Οικονόμου: Σε καμία περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά…

Καθηγητής Δημόπουλος: Κλειδί για την επόμενη μέρα η χρήση μάσκας

Καθηγητής Δημόπουλος: Κλειδί για την επόμενη μέρα η χρήση μάσκας

Υπόθεση Λιγνάδη : Πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη – Νέα πρόσωπα… χάνουν τον ύπνο τους

Υπόθεση Λιγνάδη : Πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον του σκηνοθέτη – Νέα πρόσωπα……

Μάτι: Η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε – Η μητέρα που έμεινε μόνη της ζητά δικαιοσύνη

Table of Contents Hide Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι «χάθηκαν» ο πατέρας…

Έκτακτο Δελτίο καιρού (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης (Καύσωνας) του Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων, στο πλαίσιο των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση…

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ έπεσε σε κολώνα στα Λιόσια – Πέντε τραυματίες

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να συγκρατήσω ό,τι μπορώ» είπε o οδηγός του λεωφορείου