“Αυλαία” και στη συνεργασία με την εταιρία παραγωγής (;)

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 “έπεσε” η αυλαία ενός εκ των μεγαλύτερων μουσικών φεστιβάλ της χώρας. Ο λόγος φυσικά για το River Party Νεστορίου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Παρελθόν αποτελεί πλέον το 39ο River Party το οποίο πραγματοποιείται στο Νεστόριο Καστοριάς και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δυνατά και ξεχωριστά μουσικά φεστιβάλ της χώρας.

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος δήλωσε πως το River Party σημείωσε τρομερή επιτυχία, όχι όμως από οικονομικής απόψεως «Δεν μπορώ να αναφερθώ και σε οικονομική επιτυχία του φεστιβάλ, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν σε αυτό το κομμάτι δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Όταν λέμε επιτυχία εννοούμε την αγάπη που έδειξε ο κόσμος γενικά και η νεολαία ειδικά προς το θεσμό. Οι επισκέπτες διασκέδασαν, πέρασαν όμορφα, ευτυχώς δεν σημειώθηκαν άσχημα ή ακραία περιστατικά τα οποία όλοι απευχόμαστε. Ουσιαστικά, όλα κύλησαν ομαλά».

“Αυλαία” και στη συνεργασία με την εταιρία παραγωγής (;)

Επιθυμία τόσο του Δήμου Νεστορίου, όσο και της Δημοτικής Επιχείρησης είναι ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται εδώ και σαράντα χρόνια το μουσικό φεστιβάλ να παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Αυτή είναι  η φιλοσοφία μας», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Νεστορίου «και εκεί θα στοχεύσουμε. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί εκ νέου δημοπρασία, εκείνος ο οποίος θα νοικιάσει το χώρο, θα πρέπει να νοικιάσει τα πάντα και για όλη τη χρόνια. Δεν γίνεται μόνο για πέντε ημέρες του έτους  να τον  λειτουργεί».

Μιλώντας με υποθέσεις, σε περίπτωση που “βγει” νέα προκήρυξη από τη μεριά του Δήμου και οι όροι είναι οι ίδιοι που προσφέρει η εταιρία παραγωγής που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη διεξαγωγή του River Party, τότε δικαιούται να το λειτουργήσει για ακόμα δύο χρόνια,  ωστόσο ο κ. Γκέτσιος τόνισε πως «Οτιδήποτε και εάν συμβεί, για ένα πράγμα να είναι βέβαιος ο κόσμος, ότι ο χώρος αυτός θα παραμείνει ανοιχτός. Δεν γίνεται να είναι κλειστός».

Από την άλλη μεριά, η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου μουσικού φεστιβάλ έχει πολλές απαιτήσεις, συνεπώς είναι αρκετά δύσκολο να την αναλάβει εξολοκλήρου ο Δήμος Νεστορίου. Για το λόγο αυτό ο κ. Γκέτσιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας “σύμπραξηςτου Δήμου και μιας εταιρίας παραγωγής «Πρωταρχικός σκοπός, όπως προανέφερα, είναι να διατηρήσουμε το χώρο ανοιχτό και να είναι λειτουργικός όλο το χρόνο. Είναι θλιβερό να αξιοποιείται μόνο για μια εβδομάδα».

 

Χάθηκε η μαγεία του River Party;

Για πολλά χρόνια και πριν αναλάβει τη διοργάνωση του River Party γνωστή εταιρία παραγωγής, εργαζόντουσαν σε αυτό ως εθελοντές περίπου 200 δημότες του Νεστορίου. Οι ρίζες τους είναι τόσες βαθιές και για αυτό το λόγο το μουσικό φεστιβάλ, όχι μόνο κρατιέται ζωντανό μέχρι και σήμερα, αλλά γιγαντώνεται.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη την ιδιότητα του Δημάρχου ο κ. Γκέτσιος εξέφρασε ως πολίτης την προσωπική άποψη για το θεσμό του River Party «Για 11 συνεχόμενα χρόνια, εργαζόμουν εθελοντικά στο φεστιβάλ. Παλαιότερα, όλοι οι εργαζόμενοι κάναμε το δικό μας γλέντι την επόμενη ημέρα από τη λήξη του River Party. Την εποχή εκείνη, είχε μια διαφορετική φιλοσοφία. Τότε δουλεύαμε όλοι εθελοντικά, πλέον πιστεύω ότι έχει καταντήσει μια βιοτεχνία κέρδους. Έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά δύσκολο να γυρίσουμε πίσω σε εκείνα τα χρόνια, αλλά πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί η λύση κάπου στη μέση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έργα ανάπλασης και αντικατάστασης στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Έργα ανάπλασης και αντικατάστασης πραγματοποιούνται στο Δήμο Άργους Ορεστικού.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καστοριάς παρευρέθηκε ο Γιάννης Κορεντσίδης

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καστοριάς παρευρέθηκε ο Γιάννης Κορεντσίδης

Ζήσης Tζηκαλάγιας: Εμείς που ιδρύσαμε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καστοριάς,θέλουμε και Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων

Ζήσης Tζηκαλάγιας: Εμείς που ιδρύσαμε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καστοριάς,θέλουμε και Τμήμα Ιατρικών…

Τσούκας: Επίσκεψη στο Κ.Δ.-Η.Φ. «Σύμπλευση» Καστοριάς

Με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ»

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 24/12 και την Τρίτη 26/12

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 24/12 και την Τρίτη 26/12

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Καστοριάς, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 35χρονο αλλοδαπό

  Κατασχέθηκαν τo ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και -2- κινητά τηλέφωνα

18 από τις 24 ξενοδοχειακές μονάδες του Συνδέσμου ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς θα ανοίξουν την Παρασκευή 14 Μαΐου

  18 από τις 24 ξενοδοχειακές μονάδες του Συνδέσμου ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς θα…

Π.Ε: Έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας

Π.Ε: Έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του…