Αυστραλία: Πανούκλα από εκατομμύρια ποντίκια που έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις

Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Αυστραλία, αφού εκατομμύρια ποντίκια έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει εκπονήσει σχέδιο μαζικής θανάτωσής τους.

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πως «Το μόνο καλό ποντίκι είναι ένα νεκρό ποντίκι»,αφού η Νέα Νότια Ουαλία ενέτεινε τον πόλεμό της σε ποντίκια με ένα σχέδιο να αντιμετωπίσει την πανούκλα που προσβάλλει μεγάλα τμήματα της χώρας.

Για μήνες, τα ποντίκια κατέστρεψαν χωράφια και εισβάλλουν σε σπίτια στην ανατολική Αυστραλία, από τα σύνορα της Βικτώριας στο νότο μέχρι τη βόρεια πολιτεία της χώρας Queensland, προκαλώντας εκατομμύρια ζημιές σε καλλιέργειες και μηχανήματα.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, τα πεινασμένα τρωκτικά αναζητούν ακόμη καταφύγιο μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, σύμφωνα με τον επαγγελματία καθαριστή Sue Hodge.

Στη μικρή πόλη Canowindra, τέσσερις ώρες από το Σίδνεϊ, η Hodge περνά τις μέρες της πετώντας νεκρούς ποντικούς από παγίδες στα σπίτια των πελατών της. Καθαρίζει τα περιττώματα των τροκτικών από τις κουζίνες, τα παιδικά δωμάτια, ακόμη και από τα κρεβάτια τους.

Στο σπίτι της, ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο της πόλης, η Hodge έχει εμποδίσει κάθε γωνιά και σχισμή με σύρμα για να σταματήσει τα ποντίκια να μπαίνουν στα σπίτια. «Μπορώ να τα αντιμετωπίσω, σκοτώνοντάς τα», είπε ο Hodge προκλητικά, τοποθετόντας ποντικοπαγίδες κάθε βράδυ.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας όμως εξετάζει κάτι πολύ πιο δυνατό.
Την Πέμπτη, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι είχαν εξασφαλίσει 5.000 λίτρα απο μία από τις ισχυρότερες χημικές ουσίες που σκοτώνουν ποντίκια στον κόσμο – ένα δηλητήριο τόσο ισχυρό που σκοτώνει με μία δόση.

Σημειώνεται πως δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι για αυτό. Ορισμένοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η τοποθέτηση δηλητηρίου για τη διάσωση καλλιεργειών από άγριους ποντικούς μπορεί να μολύνει τις καλλιέργειες τροφίμων και να σκοτώσει την τοπική άγρια ζωή.

Η βροχή αύξησε τα τρωκτικά

Για πολλούς, το 2020 ήταν μια χρονιά που ξεχνάμε – αλλά όχι για τους αγρότες, ή τα ποντίκια, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Σχεδόν τόση βροχή έπεσε το 2020 όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ένα εύφορο έδαφος για συγκομιδή.

«(Είχαμε) πραγματικά χρόνια ξηρασίας, τότε μια όμορφη χρονιά το 2020, και φέτος διαμορφώνεται πολύ καλά. Αλλά υπάρχει πάντα κάτι», λέει ο αγρότης της Canowindra, Michael Payten. «Φέτος είναι ποντίκια».

Οι καλλιέργειες που δημιουργήθηκαν από την άφθονη βροχή δημιούργησαν επίσης ιδανικές συνθήκες για τα ποντίκια.

«Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά πέρυσι, πολύ σιτάρι. Βάζουμε πολύ σανό σε υπόστεγα και δημιουργήσαμε αυτά τα τεράστια ξενοδοχεία ποντικιών», δήλωσε ο Payten, αναφερόμενος στο χόρτο του, που τώρα καταστρέφεται απο χιλιάδες ποντίκια.

Τουλάχιστον 800 έως 1.000 ποντίκια ανά εκτάριο θεωρούνται ποσοστά «πανούκλας» από την Εθνική Επιστημονική Υπηρεσία της Αυστραλίας, την CSIRO.

Προσπαθώντας να μετρήσουμε τον αριθμό των ποντικών που μαστίζουν την ανατολική Αυστραλία αυτή τη στιγμή, θα ήταν σαν να προσπαθούμε να μετρήσουμε τα αστέρια στον ουρανό», δήλωσε ο ερευνητής του CSIRO, Steve Henry, που περιγράφεται από την κυβέρνηση της ΝΝΟ ως ο καλύτερος ειδικός της Αυστραλίας για τις πληγές ποντικών.

Σημειώνεται πως ένα ζευγάρι ποντικών μπορεί να παράγει 500 απογόνους περισσότερο κάθε σεζόν, σύμφωνα με το CSIRO, με τα θηλυκά να γεννούν νέα απορρίματα κάθε τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/

You May Also Like

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

Εργαζομένους άνω των 55 ετών προτιμούν τώρα οι επιχειρήσεις

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του αμερικανικού εργατικού δυναμικού

Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή του Νιπτήρος για τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών

Τους έστειλαν.. «αδιάβαστους» στο Masterchef της Ισπανίας

44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων

Εκλογές στην Τουρκία: Θα αλλάξει κάτι στα ελληνοτουρκικά η νίκη Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει εγκαταλείψει τον εθνικισμό ως κατευθυντήρια ιδεολογία του

Tέλος εποχής στο Twitter: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν

Από χτες, όσοι δεν πλήρωσαν τη συνδρομή που επέβαλε ο Ελον Μασκ – όσο διάσημοι και αν είναι – έχασαν το πολυπόθητο σήμα.

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της

«Θαύμα» λένε οι πιστοί- Δεν είναι τόσο σπάνιο απαντά η επιστήμη

Εκλογές 2023: Πρώτη η ΝΔ και στους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς ψήφισαν

Διαφορές στην κατανομή των ψήφων

Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη

Άρση ασυλίας για τους δύο ευρωβουλευτές