Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης

Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε..

ΥΛΙΚΑ
100γρ ελαιολαδο,
100γρ. ηλιέλαιο,
1 αυγο, χυμο κ ξυσμα απο 2 πορτοκαλια,
1 γιαουρτι,
1κ.γ κανέλα,
1 μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
2-3κ.σ γαλα κ αλευρι γ.ο.χ ή ολικης οσο παρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα δουλεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια όμορφη ζύμη.

Στην συνέχεια, ψηνουμε χωρίς να αλείψουμε με αυγό, στους 180 βαθμους, στον αερα, μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφενιο χρωμα.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δες μία ακόμα συνταγή ! Υπέροχα μυρωδάτα κουλουράκια πολύ ωραία φτιαγμένα – και νηστίσιμα

163534650 3506325876258289 3094610033478347508 n

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Boula Mpeza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

ΥΛΙΚΑ
1 νεροποτηρο καλαμποκελαιο, 1 νεροποτηρο ζαχαρι,ένα νεροποτηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού που μέσα διαλύω μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού. Μια πρέζα αλάτι,ξύσμα πορτοκαλιού,2 βανίλιες,μια κουταλιά γλυκού μπεικιν,αλεύρι για όλες τις χρησεις τόσο όσο πάρει να γίνει μια ζύμη όχι σκληρή. Κακαο στο μισό μείγμα όσο σκούρο το θέλετε με μια κουταλιά καλαμποκελαιο και ένα κουταλάκι κανέλα στο καφέ μείγμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε και αφήνουμε 20 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί

Πλαθουμε

Βάζουμε επάνω με το πινελακι λίγο ζαχαρονερο και ψήνουμε στους200 βαθμούς.(όχι πολύ ψήσιμο)

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Boula Mpeza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Τέλος, υπέροχα πολύ ωραία φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα κουλουράκια πεταλάκια

190312318 2855368778014201 8897967621791975246 n

Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
90 γρ. άχνη
1 βανίλια
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κουβερτόυρα λιωμένη σε μπεν μαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, το βούτυρο με την άχνη, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.

Πλάθουμε κορδόνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια περίπου 8 εκ. και σχηματίζουμε πεταλάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδομένα ταψια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν

Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

You May Also Like

Εύκολο γλυκό με φρυγανιά και κρέμα που θα αρέσει στους καλεσμένους σου!

Εύκολο γλυκό με φρυγανιά και κρέμα που θα αρέσει στους καλεσμένους σου!

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες της γιαγιάς Ειρήνης

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες της γιαγιάς Ειρήνης

Η πιο λαχταριστική πάστα σε γλυκό ταψιού

Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του…

Η τέλεια μανιταρόπιτα ! Εύκολη και Γρήγορη, χωρίς φύλλο

Εύκολη και Γρήγορη μανιταρόπιτα, χωρίς φύλλο

Εξαιρετικός μουσακάς – απλά τέλειος

Εξαιρετικός μουσακάς – απλά τέλειος

Ανάλαφρο και πεντανόστιμο: Φραουλογλυκό ψυγείου της στιγμής με γιαούρτι και σαβαγιάρ

Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα γευστικότατο, δροσερό γλυκό

Το κέικ λεμονιού στο ταψί που δεν φτάνει ποτέ.. εξαφανίζεται αμέσως!

Κέικ λεμονιού στο ταψί

Πέννες με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και φτιάχνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

Εύκολη τούρτα μπισκότων, έτοιμη σε 10 λεπτά!!

Εύκολη τούρτα μπισκότων, έτοιμη σε 10 λεπτά!!