Αυτά τα κουλούρια δεν είναι σαν τα άλλα… είναι γιαουρτιού χωρίς ίχνος ζάχαρης
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα φτιάξετε..
ΥΛΙΚΑ
100γρ ελαιολαδο,
100γρ. ηλιέλαιο,
1 αυγο, χυμο κ ξυσμα απο 2 πορτοκαλια,
1 γιαουρτι,
1κ.γ κανέλα,
1 μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
2-3κ.σ γαλα κ αλευρι γ.ο.χ ή ολικης οσο παρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα δουλεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια όμορφη ζύμη.
Στην συνέχεια, ψηνουμε χωρίς να αλείψουμε με αυγό, στους 180 βαθμους, στον αερα, μεχρι να παρουν ωραιο χρυσαφενιο χρωμα.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες μία ακόμα συνταγή ! Υπέροχα μυρωδάτα κουλουράκια πολύ ωραία φτιαγμένα – και νηστίσιμα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Boula Mpeza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 νεροποτηρο καλαμποκελαιο, 1 νεροποτηρο ζαχαρι,ένα νεροποτηρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού που μέσα διαλύω μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού. Μια πρέζα αλάτι,ξύσμα πορτοκαλιού,2 βανίλιες,μια κουταλιά γλυκού μπεικιν,αλεύρι για όλες τις χρησεις τόσο όσο πάρει να γίνει μια ζύμη όχι σκληρή. Κακαο στο μισό μείγμα όσο σκούρο το θέλετε με μια κουταλιά καλαμποκελαιο και ένα κουταλάκι κανέλα στο καφέ μείγμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε και αφήνουμε 20 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί
Πλαθουμε
Βάζουμε επάνω με το πινελακι λίγο ζαχαρονερο και ψήνουμε στους200 βαθμούς.(όχι πολύ ψήσιμο)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Boula Mpeza- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Τέλος, υπέροχα πολύ ωραία φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα κουλουράκια πεταλάκια

Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
90 γρ. άχνη
1 βανίλια
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κουβερτόυρα λιωμένη σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, το βούτυρο με την άχνη, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε κορδόνια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια περίπου 8 εκ. και σχηματίζουμε πεταλάκια. Τα τοποθετούμε σε λαδομένα ταψια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη κουβερτούρα. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν
Η Συνταγή είναι από κ. Magia Magia Magia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.