«Δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων»

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να στείλει μήνυμα στον εμπορικό κόσμο ότι η αγορά δεν θα κλείσει ακόμα και αν μπει η Αττική στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00, ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί να μην θέλησε να πει ξεκάθαρα κάτι, αλλά το σχόλιό του ήταν μάλλον σαφές: «Η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…».

«Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει, αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα αν χρειαστεί. Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο ‘κόκκινο’, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα στους επιχειρηματίες, αλλά και σε όσους έβλεπαν την… καταστροφή μετά το άνοιγμα των καταστημάτων: «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να κλείσουν πάλι και να χάσουν την εκπτωτική περίοδο. Άλλωστε, δεν είναι τρομερή η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση».

Για το αν θα ανοίξουν τελικά Γυμνάσια και Λύκεια από Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ για τα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away. Για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική ο Υπουργός μάλλον έστειλε μήνυμα επισημαίνοντας: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα…».

Τέλος, για τις εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τόνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbreak.gr

You May Also Like

Παγώνη: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Να πείσουμε, οι απειλές δεν πιάνουν

Παγώνη: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Να πείσουμε, οι απειλές δεν πιάνουν

Βουλή: Υποχρεωτική η μάσκα για υπουργούς και βουλευτές

Βουλή: Υποχρεωτική η μάσκα για υπουργούς και βουλευτές

Ε.Σ.Ε.Ε.: «Εξέλιξη κατώτατου Μισθού και ποσοστού Ανεργίας την περίοδο 2000-2016»

Τοποθέτηση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στο Στρογγυλό Τραπέζι των εθνικών Κοινωνικών Εταίρων στο…

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ: Τους συγχωρώ αρκεί να μην βλάψουν κανέναν άλλον

«Έναν τον είχα και τον είχα στήριγμά μου» είπε η αδερφή του…

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ και εργασία: Πότε μπορεί να το χάσετε

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ και εργασία: Πότε μπορεί να το χάσετε

Εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης του μακελάρη της Νορβηγίας

Είχε σκοτώσει συνολικά 77 ανθρώπους

Αγιά Σοφιά: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ – Τις επόμενες ημέρες η απόφαση

Αγιά Σοφιά: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ – Τις επόμενες ημέρες η…