Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.
Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε τα συνδικάτα – μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κλπ), -τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας- να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

Ενωμένοι θα νικήσουμε.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
You May Also Like

Εκλογές 2019: Τι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στα βιβλία εσόδων – εξόδων όλοι οι Συνδυασμοί

Εκλογές 2019: Τι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στα βιβλία εσόδων – εξόδων…

Αυτό είναι το νέο μάθημα που εισάγεται στα σχολεία όλης της χώρας

Αυτό είναι το νέο μάθημα που εισάγεται στα σχολεία όλης της χώρας

«Ντύθηκαν» τεχνικοί φυσικού αερίου και της έκλεψαν 80.000 ευρώ

«Ντύθηκαν» τεχνικοί φυσικού αερίου και της έκλεψαν 80.000 ευρώ

Μ. Σχοινάς: Αναγκαία η έγκριση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης

Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί συμφωνία των χωρών μελών της Ένωσης, με στόχο…

Το Χάρβαρντ αγόρασε κεντρικό χώρο στην Αθήνα έναντι 19,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τι δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή από την Κρήτη για το χρόνο λειτουργίας των παραρτημάτων μη κρατικών Πανεπιστημίων 

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος

Νέα μαρτυρία σοκ για το γηροκομείο στα Χανιά: “Έτρωγα πολύ ξύλο – Τέτοια πείνα δεν έχω ζήσει ξανά” [βίντεο]

Γροθιά στο στομάχι οι περιγραφές – Αποκαλούσαν “νεκροταφείο” το γηροκομείο στα Χανιά…

Αποκλείονται από τον εμβολιασμό κατά της CoViD-19 οι φαρμακοποιοί

Θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας τον πρόεδρο…

Μέτρα μετά τον σάλο στην Ελλάδα για το βρεφικό γάλα

Τα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα θα ανακοινωθούν σύντομα και θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια