Β. Κικίλιας: Τεράστια επιτυχία και αναγνώριση το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤHN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» ΤΟΥ OPEN ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΦΑΙΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

 

Για το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα

Είναι μία τεράστια επιτυχία για τη χώρα και πολύ μεγάλη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για την προσπάθεια που έχουμε κάνει στη διαχείριση της πανδημίας, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην όλη αντιμετώπισή μας σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε και έτσι, το περιφερειακό Γραφείο του Π.Ο.Υ. για την ποιότητα της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι μία τεράστια επιτυχία.

Η μερική σταθεροποίηση στην Αττική είναι εύθραυστη

Η ελπίδα είναι κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο και σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε με ομαδικό πνεύμα, με συναίσθηση του καθήκοντος και με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, τόσο καλύτερα θα τα πάμε.

Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου. Σε πείσμα όλων αυτών που θεωρούσαν ότι η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς στη χώρα – όπως έχει ξεφύγει σε άλλες χώρες – βλέπετε ότι λελογισμένα, με επιστημονικά δεδομένα, με τις εισηγήσεις των ειδικών και με τις αποφάσεις που παίρνει η οργανωμένη Πολιτεία, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε πρώτα απ’ όλα με τα υγειονομικά δεδομένα.

Παλεύουμε για να σώσουμε έστω και μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, στηρίζοντας επίσης και τις ζωές των ανθρώπων της μέσης ελληνικής οικογένειας. Θέλουμε ως Κυβέρνηση να τους βοηθήσουμε, να τους στηρίξουμε, να περάσουμε αυτή την μεγάλη κρίση της Δημόσιας Υγείας.

Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς το χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες.

Γι’ αυτό η προσπάθεια που κάνουμε, είναι να μη μπούμε στο χειμώνα με κακά επιδημιολογικά δεδομένα. Βλέπω αυτή τη στιγμή μια μερική σταθεροποίηση στην Αττική. Όμως έχει δίκιο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, που είπε ότι είναι εύθραυστη, που σημαίνει ότι έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο Λεκανοπέδιο.

Τη Δευτέρα εγκαινιάζονται από τον Πρωθυπουργό 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία

Βλέπω τον Πρωθυπουργό στον Έβρο, την Πέμπτη και την Παρασκευή ήταν στις Βρυξέλλες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να κινείται ένας ηγέτης. Έχουμε θέματα με τα εθνικά, έχουμε πανδημία, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομία. Βλέπετε, όμως, ότι ο Πρωθυπουργός είναι κοντά στον κόσμο.

Χαίρομαι πολύ που το βλέπω αυτό. Θα πάει και στη Σαμοθράκη, έχουμε ένα Κέντρο Υγείας εκεί. Οι ακριτικές περιοχές μάς ενδιαφέρουν πολύ, τις στηρίξαμε το καλοκαίρι με πολλαπλό testing με 700 παραπάνω υγειονομικούς στα Κέντρα Υγείας, με πολλαπλό σύστημα αεροδιακομιδών. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που δεν αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε το καλοκαίρι με τον τουρισμό, με το testing στις πύλες εισόδου. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται οι ακρίτες μας ασφάλεια.

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει 50 καινούριες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Κινηθήκαμε τάχιστα, υποσχεθήκαμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος τους έτους, διπλασιάσαμε δηλαδή τις ΜΕΘ μας, προσλάβαμε προσωπικό, εκπαιδεύουμε αυτό το προσωπικό.

Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει το Ε.Σ.Υ.

Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας, στους επιστήμονές μας, στους νοσηλευτές μας, στους τραπεζοκόμους, στις καθαρίστριες, στους διοικητικούς, αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Τους αγαπώ και τους ευχαριστώ για όλη την προσπάθειά τους.

Είμαι κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας. 160 Κέντρα Υγείας κάνουν τεστ σε περιπατητικούς πολίτες, με συμπτώματα που προσομοιάζουν στον κορονοϊό.

Θα τα καταφέρουμε και θα αντέξουμε όλοι μαζί. Θα αντέχουμε όσο ο κόσμος θα συναισθάνεται, θα αγαπά, θα συμπονά και θα φροντίζει το διπλανό του. Θα καταλαβαίνει ότι όλοι μαζί προφανώς μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά, η συμπεριφορά αυτή η οποία θα οδηγήσει στο να επιμολύνουμε ακόμα και άθελά μας το διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας, τον παππού μας, τη γιαγιά μας, θα οδηγήσει, αν γεωμετρικά αυξηθεί αυτή η πίεση, σε πολύ μεγάλη δυσκολία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως οδήγησε σε πολύ μεγάλη δυσκολία πολύ πιο ισχυρές και πλούσιες χώρες.

Πρώτα οι ασθενείς, οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν έχουν

Αυτό το οποίο λέμε είναι πρώτα οι ασθενείς, οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν έχουν. Και το κάνουμε πράξη. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, είναι μεγάλη η αγωνία μας και η προσπάθεια να καλύψουμε, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας.

Το κάνουμε με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με την ελπίδα ότι όλοι θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και στο τέλος όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Επαναλαμβάνω ότι η μεγαλύτερη δύναμη για έναν άνθρωπο είναι η ελπίδα και η αγάπη για το συνάνθρωπό του.

Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται η ελληνική Κυβέρνηση και το θέμα αυτό δεν είναι κομματικό, δεν είναι μικροπολιτικό.

Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και πάνω από όλα και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αλλά και υπεύθυνους πολιτικούς από όλα τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Πρέπει να σώσουμε τις ευπαθείς ομάδες, να σώσουμε τους μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία, πρέπει να προσφέρουμε αλληλεγγύη και στήριξη σε αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν.

You May Also Like

Σάλος στα σχολεία: Εισήγηση για πιστοποίηση Αγγλικών και Πληροφορικής ως προϋπόθεση για τη λήψη Εθνικού Απολυτηρίου

Οι βασικές αλλαγές που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανέβασε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στα μαγαζιά της συζύγου του

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε μια οργισμένη ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με…

“Αντάρτικο” στην Αχαΐα: 1.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία αρνούνται να εμβολιαστούν – Σχεδιάζουν ακόμη και καταλήψεις

Εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας είναι αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν θεωρώντας…

Παράταση έως τις 26 Απριλίου για αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων στο 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

  Παράταση έως τις 26 Απριλίου για αιτήσεις συμμετοχής επιχειρήσεων στο 100%…

Πότε αλλάζει η ώρα και θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Πότε αλλάζει η ώρα και θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Καστελλόριζο: Τουρκικό drone έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία – BINTEO

Καστελλόριζο: Τουρκικό drone έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία – BINTEO

Θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ το project Γιαννακόπουλου για την Λούτσα Πρέβεζας

Το ντεμπούτο του στον τουριστικό τομέα προετοιμάζει ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ,…

Υπουργείο Εξωτερικών: Να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες – Έκτακτη ανακοίνωση

Να αποχωρήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία, συνιστά το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή…

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 290 συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 290 συμβασιούχων ΥΕ, ΔΕ σε Δημόσιο & ΟΤΑ (προκηρύξεις)

Η Ρωσία θρηνεί για τον θάνατο του πιο σφοδρού επικριτή του Πούτιν

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή συμμετείχαν σε ολονυχτίες στη μνήμη του