Γαστρονομία της Καστοριάς: Μάσκο και σαρμάδες με αρμιά
Η τοπική κουζίνα της Καστοριάς περιλαμβάνει γευστικότατες συνταγές για όλα τα γούστα με κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, πίτες, τα οποία μαγειρεύονται με ποικιλία τρόπων: στο φούρνο, στην κατσαρόλα, στη γάστρα ή σαν σούπα. Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά στα εστιατόρια της πόλης ή αν είναι τυχερός σε κάποιο καστοριανό φιλικό σπίτι. Επίσης, υλικά για την παρασκευή τους μπορεί να προμηθευτεί από τα τοπικά καταστήματα.
istorikakastorias.blogspot.com
Ε. Γρηγοριάδου, Με το απλόχερο της γιαγιάς. Παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έθιμα και παραδόσεις από την Καστοριά, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς / Ιδεογραφίες, χ.τ., 2007
Ο. Κοκκίνου-Στασινοπούλου, Η γιαγιά Πηνιώ. Μνήμες του χωριού μου – Η ζωή των απλών ανθρώπων – Ήθη – Έθιμα – Παραδόσεις – Συνταγές μαγειρικής, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς / Ιδεογραφίες, χ.τ., 2010