Γεωργιάδης για Κουφοντίνα: «Οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του, όχι η κυβέρνηση»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «οι γιατροί που τον παρακολουθούν είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του, όχι η Κυβέρνηση».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Τις τελευταίες μέρες έχει φουντώσει στον Δημόσιο Διάλογο η συζήτηση για την πορεία της υγείας του Κουφοντίνα (αρνούμαι να γράψω κύριο Κουφοντίνα). Για να καταλάβουμε όμως ψύχραιμα το τί συμβαίνει ας δούμε τα γεγονότα.

Ο Κουφοντίνας είναι ένας δολοφόνος που καταδικάστηκε για 11 δολοφονίες. Εκτίει ποινή πολλαπλής ισόβιας καθείρξεως. Επι Κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα νομοθετήθηκαν μία σειρά διατάξεις που οδήγησαν σε μια εξαιρετικά ηπιότερη και ευκολότερη για τον Κουφοντίνα εκτέλεση της ποινής του. Μεταφορά σε Αγροτικές Φυλακές, αλλαγή του τρόπου χορηγήσεως αδειών σε τρομοκράτες κλπ.

Η συμπεριφορά αυτή της τότε Κυβερνήσεως αποτέλεσε συχνό αντικείμενο πολιτικής διαμάχης και στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε και αυτό το θέμα προς κρίση του λαού.

Ο λαός με μεγάλη πλειοψηφία εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτός υλοποιώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις άλλαξε την Σωφρονιστική πολιτική επί το αυστηρότερο.
Αυτό δεν άρεσε στον Κουφοντίνα και άρχισε απεργία πείνας, στην ουσία ζητώντας μα συνεχίσει να έχει ηπιότερη μετακίνηση και έτσι ζήτησε την μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του απερρίφθη και αυτός θεωρεί ότι υφίσταται διακριτική μεταχείριση.

Τί λένε οι υποστηρικτές του;, από τον Τσίπρα, έως τον Μαλέλη κλπ «δεν δικαιολογούμε τις πράξεις του αλλά όπως θα λέγαμε για κάθε κρατούμενο αφού το αίτημα του είναι δίκαιο και το προβλέπει ο νόμος τότε η στέρηση του είναι άδικη και αν πεθάνει κλπ»

Πάμε λοιπόν να τα δούμε με την σειρά:

Ένας Χ κρατούμενος έχει ένα αίτημα που το θεωρεί δίκαιο και ότι το προβλέπει ο νόμος. Ποιος οφείλει να το κρίνει; Εγώ; Εσείς; Ο ίδιος; Ο Τσίπρας; Ο Μαλέλης; Όχι. Η Δικαιοσύνη. Κάνει ένα αίτημα, επικαλείται τους νόμους που πιστεύει ότι στηρίζουν το αίτημα του και αν γίνει δεκτό έχει καλώς αν όχι τότε δεν το δικαιούται και πάμε παρακάτω.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα. Αν αύριο ο Κασιδιάρης πει ότι θέλει να πάει σε άλλη Φυλακή διοτι αυτό πιστεύει ότι δικαιούται αλλά δεν προσφύγει για το αίτημα του στην Δικαιοσύνη και αρχίσει απεργία πείνας, θα αρχίσουν όλοι αυτοί να υποστηρίζουν το αίτημα του για να μην πεθάνει, διότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται κλπ; Προφανώς και όχι.

Φαντάζεστε στα αλήθεια αύριο ο Ρουπακιάς να έχει ένα αίτημα μεταγωγής σε άλλη φυλακή και αντί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να δεχθεί την όποια απόφαση της, να αρχίσει απεργία πείνας και να βλέπετε τον Τσίπρα, τους Αναρχικούς, τον Μαλέλη κλπ να ζητούν από την Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να γίνει δεκτό το αίτημα του ώστε να μην πεθάνει;

Άρα η Δημοκρατία ούτε εκδικείται ούτε τίποτε, απλώς έχει κανόνες και διαδικασίες, που ισχύουν και πρέπει να ισχύουν για όλους. Αν ο Κουφοντίνας έχει μια άποψη για ένα δικαίωμα του, υπάρχει νόμιμος τρόπος να το διεκδικήσει.

Αν ο ιδιος επιλέγει τώρα να εκβιάσει το Κράτος υπολογίζοντας α) στο συναίσθημα των ανθρώπων που θα βλέπουν έναν συνάνθρωπο τους να υποφέρει ή β) στον πολιτικό εκβιασμό που θα υποστεί η Κυβέρνηση υπό τον φόβο επεισοδίων (ήδη γίνονται) ή νέων τρομοκρατικών κτυπημάτων από ομοϊδεάτες του, γιατί αυτό πρέπει να γίνει δεκτό από την Κυβέρνηση;

Δηλ το Κράτος θα υποχωρήσει από Φόβο; Ή η Κυβέρνηση για το πολιτικό κόστος;

Αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά, κανένας μας δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας, ούτε και κανένας άλλος κρατούμενος. Για την ακρίβεια οι γιατροί στο Νοσοκομείο έχουν την ευθύνη να επέμβουν και να του σώσουν την ζωή. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι βασανιστήριο η αναγκαστική σίτιση είναι, μόνον όταν δεν κινδυνεύει η ζωή του ατόμου αλλά αντιθέτως όταν υφίσταται κίνδυνος για την ζωή του, τότε είναι επιβεβλημένη ιατρική πράξη. Έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία για αυτό και οι γιατροί που τον παρακολουθούν είναι υπεύθυνοι για τη ζωή του, όχι η Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση σωστά δεν ξεχωρίζει κρατούμενους, για όλους ισχύουν τα ίδια δικαιώματα ως οι νόμοι ορίζουν και δεν υπάρχει καμία διάθεση εκδίκησης του Κουφοντίνα αλλά και κανένας φόβος σε όσους απειλούν την Δημοκρατία εξ´ονόματος του.

Υγ. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να κρύψει τις ιδεολογικές της προτιμήσεις. Κάθε μέρα κρατούμενοι μπορεί να θεωρούν ότι αδικούνται μόνον για όσους ανήκουν στην Άκρα Αριστερά κάνουν πάντα τόση φασαρία και δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι απλώς κάνουν τον λαό μας να καταλάβει ευκολότερα γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξανακυβερνήσουν!

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…