Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε απ’ όλους υπομονή και προσοχή. «Εάν τηρηθούν τα μέτρα, σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά», είπε εκτιμώντας ότι μετά τις 15 Απριλίου θα έχουμε πτώση του επιδημικού κύματος. Τι είπε για την περιπέτεια της υγείας του

Υπομονή από όλους ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι μετά τις 15 Απριλίου ή σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πτώση του επιδημικού κύματος. «Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα, να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε.

Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση. Εάν τηρηθούν τα μέτρα, σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά» είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό και να αυτοπροστατεύονται από τη μετάδοση του ιού.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, είπε ότι «είναι εξαιρετικά, φοβερά εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο».

Όμως, επισήμανε ότι «ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές. Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδικίας προς τη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθισε και μέτρησε «πόσες μέρες λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης» μέσα στο 2021 και διαπίστωσε ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα» και ζήτησε να απομονωθούν οι φωνές του λαϊκισμού, που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα. Τα δεδομένα συζητούνται στην Επιτροπή κάθε Τετάρτη, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «ξέραμε ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας».

Για την περιπέτεια της υγείας του Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, όπως είπε, παραμένει στο σπίτι του και αναρρώνει, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το περασμένο Σάββατο, περιέγραψε την περιπέτειά του, λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε «έναν πόνο στο δεξί πόδι», αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. «Προ ημερών, όμως, ήταν απερίγραπτος ο πόνος, ο χειρότερος εχθρός να μην το αισθανθεί.

Η μαγνητική έδειξε μία μεγάλη κήλη και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι ήταν «μια δύσκολη επέμβαση, κράτησε 4,5 ώρες και πήγαν όλα καλά. Πονάω, είμαι στο σπίτι, αλλά το πόδι πέρασε. Αν δεν το ζήσει κανείς, δεν το καταλαβαίνει. Έως την Τετάρτη δεν θα πάω γραφείο, μετά θα δούμε, αναλόγως πώς πάει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε το παράπονό του για τα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι «δυστυχώς στο Διαδίκτυο με την ανωνυμία, που υπάρχει φαίνεται ένα αποκρουστικό πρόσωπο της κοινωνίας, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, μπλέκει τα προσωπικά, την υγεία με την πολιτική. Τι σχέση έχει αν με συμπαθεί κάποιος ως πολιτικό, ως υπουργό με τα θέματα της υγείας» αναρωτήθηκε με πικρία, προσθέτοντας ότι «είναι απογοήτευση, σε προβληματίζει όταν συμβαίνουν αυτά».

Πηγή:https://www.protagon.gr/

You May Also Like

Λέσβος: Βίντεο από τη στιγμή που βυθίζεται η λέμβος με τους μετανάστες

Aνασύρθηκαν νεκρά, τέσσερα παιδιά

Τέθηκε σε αργία ο εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε ανάρμοστα μηνύματα σε μαθήτριες

Υπογράφηκε από την υπουργό Παιδείας η πράξη θέσης σε αργία για τον…

Νέα μέτρα Γεωργιάδης: Αχαριστία να ζητάει κι άλλα χρήματα η εστίαση – Οι ανεβολίαστοι επιμένουν να υπάρχει πανδημία

Νέα μέτρα Γεωργιάδης: Αχαριστία να ζητάει κι άλλα χρήματα η εστίαση –…

Εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ σε Λαρισαίο συνταξιούχο για τη θανάτωση 8 κουταβιών

Εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ σε Λαρισαίο συνταξιούχο για τη θανάτωση 8 κουταβιών

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα στο 1142: 1.534 καταγγελίες μέσα σε δύο εβδομάδες!

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα στο 1142: 1.534 καταγγελίες μέσα σε δύο εβδομάδες!

«Κεραμίδα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την άνοιξη

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να εξοφλήσουν…

Σέριφος: Το φράγμα του νησιού έχει σχεδόν στερέψει

Σέριφος: «Σε 15 ημέρες μπορεί να έχουμε ξεμείνει από νερό»

Νικητής πριν καν έρθει το 2025: Ο Πέτρος Κουσουλός είναι το τηλεοπτικό πρόσωπο της χρονιάς

Κάνει «θραύση» μέσα από το ρόλο του παρουσιαστή

Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι μετά από τσίμπημα σκορπιού – «Τον είδα κολλημένο στην πλάτη της»

Η μητέρα της Maria, Vanessa Ramirez da Silva, περιέγραψε με πόνο την επίθεση σκορπιού που οδήγησε στο θάνατο την αγαπημένη της κόρης.