Ζητήματα που αφορούν υποθέσεις των δασικών χαρτών στην Δυτική Μακεδονία έθεσε μεταξύ άλλων θεμάτων στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά κατά την συνάντησή του στην Φλώρινα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης.

 

Υποθέσεις εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, δασοθέντων αγρών και χορτολειβαδικών εκτάσεων που ταλαιπωρούν συμπολίτες μας στην Φλώρινα, ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός ότι επιλύονται με νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη βουλή.

 

Επίσης στη σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα της Π.Ε. Φλώρινας παρουσία του Βουλευτή Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, εκπροσώπων δασικών συνεταιρισμών και προέδρων Τ.Κ. της Φλώρινας, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για νέα νομοθετική πρωτοβουλία, για την ξύλευση των δασών στην οποία θα δίνεται προτεραιότητα στους πολίτες των οικισμών για ξύλευση και κάλυψη των ατομικών αναγκών έναντι των εμπόρων που ισχύει σήμερα.

 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης ενημέρωσε τον κ. Αμυρά για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να εντάξει τέσσερα σημαντικά έργα που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη της βιοποικιλότητας, στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 758.600 ευρώ. Τα δύο πρώτα έργα αφορούν στην διαχείριση των καλαμιώνων, στη λίμνη Πετρών και στη λίμνη Χειμαδίτιδος αντιστοίχως, με φυσικό τρόπο (εισαγωγή βουβαλιών στο οικοσύστημα), το τρίτο έργο αφορά στην απογραφή και ανάδειξη της ιχθυοπανίδας στα οικοσυστήματα του Δήμου Πρεσπών και τέλος το τέταρτο αφορά στο Περιφερειακό Σχέδιο Διατήρησης της οικολογικής συνδεσιμότητας και της συνοχής του Δικτύου NATURA 2000 στη Δυτική Μακεδονία.

\

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…