Ο Δημήτρης Μαυρακάκης, υπάλληλος στο γηροκομείο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, είπε πως ήταν συχνοί οι θάνατοι στο γηροκομείο και ότι «πέθαναν σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι και για όλους τα πιστοποιητικά έγραφαν ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έρθει γιατρός να τους δει».

Ένας από τους βασικότερους μάρτυρες της υπόθεσης θανάτων δεκάδων ηλικιωμένων σε γηροκομείο στα Χανιά αποκάλυψε σοκαριστικά στοιχεία στον Ant1 σχετικά με το πώς εργαζόμενοι έκαναν «φυτά» τους ηλικιωμένους, ενώ ανέφερε μάλιστα πως υπήρχε ένα… γραφείο τελετών για τους χτυπημένους.

Μάλιστα η κατάθεση του, είναι μεταξύ εκείνων από συνολικά 20 καταθέσεις νυν και πρώην εργαζόμενων στον οίκο ευγηρίας και τις 12 καταγγελίες από συγγενείς φιλοξενούμενων στο γηροκομείο, οι οποίοι έχουν αποβιώσει.

Ο Δημήτρης Μαυρακάκης, υπάλληλος στο γηροκομείο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, είπε πως ήταν συχνοί οι θάνατοι στο γηροκομείο και ότι «πέθαναν σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι και για όλους τα πιστοποιητικά έγραφαν ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έρθει γιατρός να τους δει».

Έδιναν μία μπανάνα σε 5 άτομα

«Τους έδιναν μια μπανάνα σε πέντε άτομα, γενικά οι συνθήκες δεν ήταν καλές σε σχέση με τα τρόφιμα. Ήταν άνθρωποι που ήταν 100 κιλά και «έφευγαν» 40 κιλά», υποστήριξε ο πρώην εργαζόμενος στο γηροκομείο, αναφέροντας ακόμη ότι «καλούσαν συγκεκριμένο γραφείο τελετών που αναλάμβανε τους ανθρώπους που είχαν χτυπηθεί, για να καλύπτει τα σημάδια».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών, ο Δημήτρης Μαυρακάκης είπε, μεταξύ άλλων, για την ηλικιωμένη για την οποία έγινε και εκταφή ό,τι «στην βάρδια μου ήταν μια γυναίκα που είχε πέσει και χτυπήσει στο κεφάλι και αντί να την πάνε στο νοσοκομείο, της έβαλαν γάζες στο κεφάλι και την τρίτη ημέρα πέθανε».

Τους έκαναν φυτά…

Σημείωσε ακόμη ότι «τους έκαναν φυτά γιατί το βράδυ ήταν ένας υπάλληλος για 60 ηλικιωμένους σε δύο ορόφους, ισόγειο και υπόγειο», αναφέροντας ότι «δεν επέτρεπαν τις επισκέψεις από συγγενείς, επικαλούμενοι τον κορωνοϊό».

«Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να φύγουν από μέσα εκεί και άλλοι που πέθαναν από την στενοχώρια τους», υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα για να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά έναντι των ηλικιωμένων ανέφερε ότι «υπάρχουν τεράστιες λίστες αναμονής για να μπουν άνθρωποι στο γηροκομείο, τα Χανιά είναι ένα «χωριό», τους συμφέρει να πεθαίνουν άνθρωποι».

Τέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος εκδικητικότητας έναντι της επιχείρησης για όσα λέει τώρα, μήνες μετά την απομάκρυνση του από την δομή, λέγοντας πάντως ότι εξαπατήθηκε από την επιχείρηση, αναφέροντας συγκεκριμένα «πήγα να υπογράφω χαρτί απόλυσης, αλλά με έβαλαν να υπογράψω χαρτί παραίτησης κι αυτό το κατάλαβα όταν πήγα στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας».

Δικηγόρος γηροκομείου: O καταγγέλλων ψεύδεται

Οι δικηγόροι του ιδρύματος, όμως, αμφισβητούν την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για ανταλλαγή email με τον συγκεκριμένο πρώην υπάλληλο, τα οποία και αποδεικνύουν ότι ψεύδεται.

Η διοίκηση του γηροκομείου χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «ανυπόστατες» και περιμένει να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ:https://www.tovima.gr/

You May Also Like

Μάσκες – Κορονοϊός: Πού αναμένεται να παραμείνουν υποχρεωτικές μετά την 1η Ιουνίου

Θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με ορισμένες εξαιρέσεις

Έβρος: Διακινητές τρέχουν σε χωριά, οικισμούς και στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας

Τι λέει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων(Βίντεο)

«Βαριά» καμπάνα στον αστυνομικό που έκοβε πρόστιμα χωρίς να φοράει μάσκα

Του επιβλήθηκε πρόστιμο και… μετάθεση!

Άσκηση-μήνυμα με μαχητικά από Ελλάδα και Αίγυπτο – Δείτε φωτογραφίες

Η άσκηση «ΜIΝΑ ΙΙ» διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του FIR Καΐρου

Το ξέσπασμα Τσίπρα κατά Γεραπετρίτη: «Τα άνθρωπε μου αλλού, όχι σε εμένα» (Video)

  Το ξέσπασμα Τσίπρα κατά Γεραπετρίτη: «Τα άνθρωπε μου αλλού, όχι σε…

Βορίδης: Έρχονται μόνιμες προσλήψεις για τηλεργασία

Βορίδης: Έρχονται μόνιμες προσλήψεις για τηλεργασία

Ελεύθερες παραλίες: Έφοδος των αρχών στην Τήνο- Απελευθερώνονται 3.000 τ.μ. αιγιαλού

Στο αυτόφωρο μία επιχειρηματίας

Γεωργιάδης για την εξέλιξη με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Ένα πολύ καλό νέο»

Νωρίτερα το ΣτΕ, δήλωσε αναρμόδιο και απέρριψε την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου…