Γιάννης Γιάτσιος: Συνεχίζονται τα έργα στη Σαμαρίνα


Προ μερικών ημερών, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος, επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας, το πιο ορεινό άκρο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, για να συναντήσει τους κατοίκους της και παραθεριστές της, οι οποίοι φέτος δεν συνέρρευσαν όπως τα προηγούμενα χρόνια με αφορμή και κινητήριο δύναμη την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου λόγω της πανδημίας.

Σε επιτόπια επίσκεψη στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, ο οποίος αποτελεί ιστορικό-διατηρητέο μνημείο, πραγματοποιήθηκε επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης του ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» έργου με τίτλο  «Αποκατάσταση και αντισεισμική προστασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία) Σαμαρίνας, Κοινότητα Σαμαρίνας, Νομού Γρεβενών».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαμαρίνας, Ιωάννης Λυγούρας, παρών σε κάθε ανάγκη της Σαμαρίνας, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε δυναμική πρόοδο και αναμένεται να αποπερατωθούν το 2022 και για τον λόγο αυτό ο Ναός δεν είναι επισκέψιμος και δεν τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες.

Με αισιοδοξία για τα νέα επερχόμενα έργα, όπως αυτό της «Βελτίωσης επαρχιακού δρόμου Γρεβενών-Σαμαρίνας», έργο τεράστιας συμβολής στην ανάπτυξη της περιοχής, όχι μόνο των ορεινών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, ορίστηκε νέα συνάντηση στην Παρηγορία των Βλάχων, τη Μεγάλη Παναγία.

You May Also Like

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Έντονη ανησυχία αυτοδιοικητικών για τα έργα ΕΣΠΑ στη Δ. Μακεδονία

Ανησυχία και απογοήτευση επικρατεί στους δήμους μετά την επιβεβαίωση και επίσημα από…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Τραγελαφική απόφαση της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καστοριάς εν μέσω lockdown

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Τραγελαφική απόφαση της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις του τουριστικού…

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»

το νέο Διοικητικό Συμβούλιο «Ο Προφήτης Ηλίας»

Για την καλύτερη κατανόηση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας.

Συμμετοχή πλήθους κόσμου και μεγάλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του βιβλίου <…