Γιαουρτογλυκό με φράουλες
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
- Για τη μους με φράουλες και γιαούρτι, σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί ο πολτός και να λιώσουν οι ζελατίνες.
- Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 60 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, να κρυώσουν καλά.
- Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε την μους με φράουλες και γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.