Τσέκαρε τα φίλτρα του κλιματισμού για να αναπνέεις καθαρό αέρα

Τα συστήματα κλιματισμού αυτοκινήτου εφοδιάζονται με ειδικά φίλτρα, τα οποία βρίσκονται στο τμήμα της εισαγωγής του αέρα και ως βασικό στόχο έχουν να απαγορεύουν την εισχώρηση γύρης, σκόνης και άλλων ουσιών μέσα στην καμπίνα του οχήματος. Σε περίπτωση που το φίλτρο δεν αντικατασταθεί ο αέρας δυσκολεύεται να περάσει μέσα από το μπλοκαρισμένο από τους ρύπους φίλτρο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το σύστημα με τη λειτουργία του, προκαλώντας του κάποια βλάβη, ενώ επίσης θα αυξηθεί παράλληλα και η κατανάλωση του κινητήρα. Τα φίλτρα στην εισαγωγή σε συνεργασία με τα φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα προστατεύουν από τις πλέον καταστροφικές ουσίες, όπως επικίνδυνα αέρια (κάδμιο, βανάδιο, μόλυβδο, βενζίνη), καθώς και άσχημες οσμές καυσαερίων.

Βέβαια με τον καιρό στα φίλτρα, αλλά και στους αγωγούς, δημιουργούνται συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, μικροοργανισμών και μυκήτων, οι οποίοι ευθύνονται για πιθανές δυσάρεστες οσμές, ενώ μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Συμπληρώνοντας φρέον και λαδώνοντας τον κομπρέσορα, «καθάρισες»

Η λίπανση του κομπρέσορα είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία καθώς η απουσία λιπαντικού από τα συστήματα λίπανσης του κομπρέσορα προκαλεί δυσλειτουργία στον κλιματισμό και μπορεί επίσης να δημιουργήσει βλάβη στον ίδιο τον κομπρέσορα η οποία μερικές φορές είναι ανεπανόρθωτη! Επιπλέον, κάθε χρόνο το μέσο ψύξης έχει απώλειες περίπου κατά 15%, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αντίστοιχη μείωση στην απόδοση του κλιματιστικού γι` αυτό πρέπει να συμπληρώνουμε το φρέον που λείπει.
Ο ετήσιος έλεγχος-συντήρηση του συστήματος κλιματισμού λοιπόν θα φροντίσει ώστε να αναπνέετε υγιεινό αέρα, να λειτουργεί αποδοτικά το σύστημα και φυσικά να μην δημιουργηθούν ζημιές που θα σας κοστίσουν πολύ ακριβά για να τις επισκευάσετε.

Μην αμελείς την ετήσια συντήρηση, έχει – δεν έχει πρόβλημα, για να μην αποκτήσει

Όπως όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου σας έτσι και το κλιματιστικό χρειάζεται την σωστή και τακτική του συντήρηση ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση. Έτσι θα εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες του συστήματος, οι οποίες και θα σας κοστίσουν ακριβότερα όταν θα χρειαστεί να επισκευαστούν.

Αν ο κλιματισμός δουλεύει σωστά θα αποδώσει χωρίς να «καίει»

Όταν η απόδοση του κλιματισμού είναι στα μέγιστα δυνατά επίπεδα, η θερμοκρασία που έχει οριστεί επιτυγχάνεται στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, όταν το σύστημα υπολειτουργεί, χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος για να προκύψει το ίδιο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

You May Also Like

Σε κανονική παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό Jeep

Είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Tychy στην Πολωνία

Τι κάνουμε πριν και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα

Τι κάνουμε πριν και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα

«Μην ξανακούσω για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μιλάμε για ταλαιπωρία άνευ προηγουμένου»

Έναν εφιάλτη έζησε οδηγός που ταξίδευε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους μετάνιωσε που το πήρε.

Τι έρχεται για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Του Σπύρου Δημητρέλη Προσαρμογές στα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι…

Εσθονία: Και όμως η τιμωρία για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι πρόστιμο!

Εσθονία: Και όμως η τιμωρία για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι πρόστιμο!

Ξεκίνησε η παραγωγή του φουτουριστικού Cybertruck της Tesla

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό ημιφορτηγό.

Αυτοκίνητα σε ακινησία: Πρέπει οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν την ασφάλεια;

Αυτοκίνητα σε ακινησία: Πρέπει οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν την ασφάλεια;

Αυτοκίνητα: 17,3 έτη η μέση ηλικία των Ι.Χ. στην Ελλάδα

Τον πλέον γερασμένο στόλο οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει η Ελλάδα

Το πιο πολυτελές τροχόσπιτο του κόσμου έχει δικό του γκαράζ

Εσωτερικά είναι πιο άνετο και από βίλα

Δωρεάν διέλευση από τα διόδια λόγω εκλογών

Χιλιάδες ετεροδημότες αναμένεται να μετακινηθούν για τις εθνικές εκλογές 2023