Γιατί τα ανασφάλιστα οχήματα μάς επιβαρύνουν όλους

Όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες.

Sponsored Content

Όπως δείχνουν οι έρευνες, ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Ταυτόχρονα, στη χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο καθένας από εμάς να εμπλακεί σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα και να ταλαιπωρηθεί μέχρι να δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, αποζημιώνει τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα και χρηματοδοτείται από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι πολίτες. Στην ουσία λοιπόν, όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες.

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση;

Στην Ελλάδα ισχύει ότι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο: η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία και η πλήρης αποκατάσταση των θυμάτων από τα αυτοκινητικά ατυχήματα. Το όχημα θεωρείται ασφαλισμένο, όταν ο ιδιοκτήτης έχει εξοφλήσει τα ασφάλιστρα, πριν την ημερομηνία λήξης του ασφαλιστηρίου. Στη χώρα μας παύει να ισχύει η υποχρεωτική ασφάλιση, μόνο όταν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες στην Εφορία.

 


Μεγάλα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων) προχωρά σε ηλεκτρονικούς ελέγχους αντλώντας στοιχεία από το υπουργείο, από τις φορολογικές αρχές και από τις ασφαλιστικές. Αυτόματα, με το που εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα, αποστέλλεται παράβολο από την ΑΑΕΔΕ στο TAXIS του κάθε ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, στην ψηφιακή πύλη (https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx) μπορούν να εισέρχονται και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, για να δουν πότε για παράδειγμα λήγει η ασφαλιστική τους κάλυψη, πότε πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ ή να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

Χωρίς δικαιολογίες και δικαιολογητικά

Ο λόγος που επικαλούνται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων για την μη ασφάλισή τους είναι ότι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν. Η απάντηση της Hellas Direct σε αυτό είναι η παροχή ευέλικτων προγραμμάτων, που μας επιτρέπουν να ασφαλίσουμε το αυτοκίνητό μας για όσο θέλουμε από 30 έως 365 ημέρες, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα που έχουμε.

Προκειμένου να πάρουμε μια προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου ή μηχανής, θα μπούμε στην ιστοσελίδα της Hellas Direct, θα βάλουμε τα στοιχεία της πινακίδας και αυτομάτως θα εμφανιστούν τα στοιχεία του οχήματός μας. Αρκούν μερικά λεπτά στον υπολογιστή ή το κινητό για να επιλέξουμε πρόγραμμα, καλύψεις και διάρκεια, να αγοράσουμε ή να ανανεώσουμε και να εκτυπώσουμε το συμβόλαιό μας. Χωρίς να χρειαστεί οτιδήποτε άλλο, χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

 

 

Όπως μάς ταιριάζει

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε σε ετήσια, εξάμηνα ή τρίμηνα συμβόλαια. Έχουμε 335 επιλογές, δηλαδή μπορούμε να επιλέξουμε ασφάλιση από 30 έως 365 ημέρες και να ανανεώνουμε την ασφάλειά μας συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε φορά. Μπορούμε ακόμα να πληρώνουμε με τον μήνα, με όποιο τρόπο μάς εξυπηρετεί.

Διαμορφώνουμε δηλαδή το συμβόλαιο όπως το επιθυμούμε και όπως μάς ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες μας και την οικονομική μας δυνατότητα. Υπάρχει περίπτωση να χρειαζόμαστε μόνο τις βασικές καλύψεις αλλά μπορεί και να θέλουμε κάτι περισσότερο όπως οδική βοήθεια ή νομική προστασία. Θα δούμε γραπτά και αναλυτικά ποιες είναι οι απαλλαγές, οι χρονικές δεσμεύσεις, και η ενεργοποίηση καλύψεων και αφού επιλέξουμε ότι επιθυμούμε, παίρνουμε την προσφορά και αν θέλουμε προχωράμε στο συμβόλαιο το οποίο λαμβάνουμε σύντομα στο mail μας.

Αν θελήσουμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιό μας μπορούμε να το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε στέλνοντας μόνο ένα mail και θα μάς επιστραφούν τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, εφόσον υπάρχουν.

 


Ακόμη πιο απλά και γρήγορα

Σε περίπτωση ατυχήματος τώρα, η Hellas Direct με την υπηρεσία Fast Track, κλείνει τις μισές ζημιές της ακόμα και σε μία ημέρα. Εφόσον πρόκειται για κάτι απλό, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει, αν θέλει, τηλεφωνική καταγραφή, όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας κι αν χρειαστεί, καθώς η γραμμή για ζημιές λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Διότι, ας μη γελιόμαστε, η αγωνία των περισσότερων είναι αν η ασφαλιστική μας εταιρεία θα απαντήσει σύντομα, αν θα υπάρξει ταλαιπωρία και πόση γραφειοκρατία θα αντιμετωπίσουμε. Η διάρκεια της τηλεφωνικής καταγραφής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021, μόλις 6 λεπτά. Τι άλλο θα χρειαστεί από εμάς; Να βγάλουμε με το κινητό μας και να στείλουμε ορισμένες φωτογραφίες. Απλό όσο ποτέ!

 

You May Also Like

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Θάνατος βρέφους στα Γρεβενά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας» λέει η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του βρέφους 35 ημερών που πέθανε τις…

Το εντυπωσιακό σπίτι στη Σαντορίνη που κάποτε ήταν σπηλιά.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects που βάση του έχει τη Σαντορίνη, καταφέρνει και αναδεικνύει…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

«Μεγάλη Παραίτηση»: Αφήνουν δουλειές οι Έλληνες;

Table of Contents Hide Ειδική περίπτωση οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα,…

«Δε νιώθω τα πόδια μου»: Το χτύπημα του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς στη μπασκέτα που κανείς φίλαθλος δεν θα ξεπεράσει

Table of Contents Hide Η καριέρα του Μπόμπαν ΓιάνκοβιτςΤο προσωνύμιοΤο μοιραίο ατύχημα…