To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University  of Economics (UNEC,  πόλη Μπακού),   ανακοινώνει την προκήρυξη   του εγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ-MOGMAT ΦEK-1171τ.β./18 Ιουνίου 2015)  με τίτλο: «Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου», «Petroleum oil and  gas management and transportation »  για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Τα Μαθήματα του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (Π.Μ.Σ-MOGMAT)  θα διεξάγονται για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και τα τεχνολογικά μαθήματα  στην Κοζάνη.

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας. Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ.- ΜΒΑ ορίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σε σαράντα  (40) φοιτητές και θα εγγραφούν σε ένα Τμήμα.

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» και αγγλικό τίτλο «Petroleum oil and  gas management and transportation » .

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι όλων των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, των Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.)  της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης μεταπτυχιακής εργασίας.

Τα δίδακτρα έχουν οριστεί σε 4.000 ευρώ  συνολικά για τα δύο έτη του προγράμματος. Το 50% των διδάκτρων θα επιδοτηθεί από τον  Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP-AG, Trans Adriatic Pipeline ).   Η  πρώτη δόση 1.000 ευρώ κατατεθεί ως προαπαιτούμενη για την εγγραφή στο Α’ εξάμηνο  σπουδών καθώς και την 2η δόση των 1000 ευρώ για την εγγραφή στο Β’ εξάμηνο. Οι επόμενες  δόσεις των διδάκτρων των 2000 ευρώ για το Γ’  και Δ’ εξάμηνο θα καταβληθούν  από τον TAP-AG  ως δωρεά στους φοιτητές και θα τους απαλλάσσει   από την καταβολή των  δόσεων.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι παραδόσεις και εξετάσεις του προγράμματος σπουδών θα διεξάγονται  στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα. Οι παραδόσεις όλων των  μαθημάτων θα γίνονται την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του ΠΜΣ και από εργαζόμενους.

Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας γίνονται δεκτά από 7-6-2017 έως στις 9-10-2017 καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη γραμματεία του Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (M.Sc. MOGMAT), ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας    στην Καστοριά ΤΚ. 52100  Περιοχή Φούρκα Καστοριάς.

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά τους με συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή courier  στη Γραμματεία του Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση  και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (ΠΜΣ-MOGMAT), ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά ΤΚ. 52100 Περιοχή Φούρκα Καστοριάς.

Πληροφορίες:

Διευθυντής του Διακρατικού-Διιδρυματικού-Διατμηματικού ΠΜΣ-MOGMAT  D.Sc. Σίσκος Ευάγγελος, Kαθηγητής, κινητό 6976790126

Μέλος της διακρατικής/Διιδρυματικής/Διατμηματικής επιτροπής Τσανακτσίδης Κωνσταντίνος, Καθηγητής κινητό 6944836841

και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του ΤΕΙ ΔΜ:

Στην Καστοριά, Υπεύθυνη  Γραφείου ΠΜΣ-MOGMAT  κα Κωνσταντία Δαρβίδου, τηλ.: σταθερό 2467087181, κινητό 6997111771   Φαξ 2467087063 (e.mail:   [email protected])  καθημερινά 9.00 έως 12.00 .

http://www.teiwm.gr/

http://mogmat.teiwm.gr/index.php?lang=el

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Καστοριάς ανακοίνωσε ο Γιώργος Πετκανάς (Φωτορεπορτάζ)

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Καστοριάς ανακοίνωσε ο Γιώργος Πετκανάς (Φωτορεπορτάζ)

Η απάντηση κ. Κασαπίδη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας

Η απάντηση κ. Κασαπίδη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας

Ημερίδα με θέμα την «Εφαρμοσμένη διατροφή και διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων» στην Καστοριά

Ημερίδα με θέμα την  «Εφαρμοσμένη διατροφή και διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων» στην Καστοριά

Η Έ.Α.Υ. Καστοριάς ευχαριστεί δημόσια όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Η Έ.Α.Υ. Καστοριάς ευχαριστεί δημόσια όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό…

Σύλληψη 17χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη για κλοπή

Χθες (28-07-2016) το απόγευμα στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνέλαβαν…

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του δήμου Άργους Ορεστικού

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2018, της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς

Το εγκόλπιο Ημερολόγιο έτους 2018, της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς