Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τη σύμβαση για το έργο του « ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΥΜΝΙΟΥ», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προβλεπόμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι δώδεκα μήνες, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την εκσκαφή και τοποθέτηση υπογείων καλωδίων ισχύος και αυτοματισμού εντός πλαστικού σωλήνα. Τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας, τοποθέτηση, κατασκευή πίλλαρ και αντίστοιχων ηλεκτρικών πινάκων, κατασκευή τριγώνων γείωσης, εγκατάσταση και παραμετροποίηση έξυπνου συστήματος διαχείρισης κτλ.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των οδικών υποδομών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της ασφαλέστερης μετακίνησής τους στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Π.Ε Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, ο πρόεδρος του Ρυμνίου κ. Θεόφιλος  Ιγνατίδης και ο πρόεδρος της Αιανής κ. Αστέριος Βαβλιάρας βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, με τον ανάδοχο στη Γέφυρα Ρυμνίου, για την υπογραφή της σύμβασης οδοφωτισμού της γέφυρας.

Γιώργος Κασαπίδης: “Βρισκόμαστε εδώ στη γέφυρα Ρυμνίου, επί τη ευκαιρία της υπογραφής της συμβάσεως, με τον ανάδοχο, για την κατασκευή ενός ακόμη έργου στο νομό Κοζάνης, που αφορά τον οδοφωτισμό της δεύτερης μεγαλύτερης γέφυρας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα οι τεχνικές μας υπηρεσίες, με επικεφαλής τον κ.Γρίβα μελέτησαν και ολοκλήρωσαν  την κατασκευή της αναβάθμισης και της συντήρησης της συγκεκριμένης γέφυρας για να μπορέσουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα χρόνια ζωής για το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να πούμε ότι η γέφυρα αυτή κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 70 για να βοηθήσει τις μεταφορές και το εμπόριο.

Η νέα επέμβαση που έχουμε αποφασίσει για τον οδοφωτισμό της γέφυρας, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην περιφέρεια μας. Με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που έχουν μεγάλη επικινδυνότητα λόγω αυξημένης υγρασίας και λόγω ομίχλης που συχνά πυκνά εμφανίζεται στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, δεδομένου ότι έχει μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας που θα λύσει η συγκεκριμένη παρέμβαση, θα αναβαθμίσει και αισθητικά τη γέφυρα Ρυμνίου και θα είναι ένας πόλος έλξης και ένα σημείο προορισμού γύρω από την λεκάνη Πολυφύτου.

Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στην ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη λίμνη Πολυφύτου, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους και τους τοπικούς φορείς προβαίνουμε στα αντίστοιχα έργα για την τουριστική της αναβάθμιση και την αξιοποίησή της γενικότερα”.

Κωνσταντίνος Γρίβας: Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης

“Πέρα από αυτά που είπε ο κ. Περιφερειάρχης ήθελα να πω το εξής: Ότι δεν σταματάμε σε αυτά τα έργα που ανέφερε ο Περιφερειάρχης αλλά ο σκοπός της υπηρεσίας είναι να κάνουμε μια επιθεώρηση της γέφυρας ως προς την στατικότητα. Έχει ξεκινήσει αυτό το έργο αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι με όλο αυτό το σύστημα, η γέφυρα θα έρθει και θα κουμπώσει με τον δρόμο που θα ξεκινήσουμε να κάνουμε από τον Κήπο μέχρι την γέφυρα του Ρυμνίου, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί όλο αυτό το κομμάτι και να έχουμε μια ομαλή πρόσβαση προς το Τριγωνικό και προς τη Λάρισα”.

Ιγνατίδης Θεόφιλος, Πρόεδρος Ρυμνίου

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια και τον κ. Περιφερειάρχη για τον φωτισμό που θα γίνει στη Γέφυρα, όπως και πριν δύο χρόνια για τη συντήρηση που έγινε, την ασφάλεια και για τον τουρισμό”.

Βαβλιάρας Αστέριος, Πρόεδρος Αιανής

“Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή για το σημαντικό αυτό έργο, όπως προανήγγειλε και ο συνάδελφος και για την παρέμβαση που έγινε στη γέφυρα για τον φωτισμό, το οποίο είναι ένα μείζον θέμα όλα τα χρόνια και το οποίο λύνεται. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και περιμένουμε και το επόμενο κομμάτι που θα βγει από τον Κήπο και θα ενωθεί και με κόμβο στην Αιανή για να έχουμε άμεση πρόσβαση στα χωριά μας”.


Πηγή: fb: Giorgos Kasapidis

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…