Γιώργος Κιμούλης : Το ΚΘΒΕ επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον ηθοποιό

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συναδέλφων του

Μετά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο «τελείωσε» τον Γιώργο Κιμούλη, νέα κίνηση αποστασιοποίησης ετοιμάζεται σε βάρος του ηθοποιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανεξετάζει τη συνεργασία του με τον γνωστό σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία του θεάτρου, καθώς ο Γιώργος Κιμούλης έχει διπλό συμβόλαιο με το θέατρο.

Μάλιστα, ο διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου δήλωσε πως ένα συμβόλαιο που εκτελείται ήδη θέλει ισχυρή τεκμηρίωση για να μπορέσει να διακοπεί.

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά τις καταγγελίες

Υπενθυμίζεται πως χθες, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έθεσε εκτός τον ηθοποιό, Γιώργο Κιμούλη, μετά τις καταγγελίες από συναδέρφους του, περί ψυχολογικής, λεκτικής, αλλά και σωματικής βίας που δέχτηκαν από τον ηθοποιό.

Στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ αναφέρεται πως «είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση ‘Φιλοκτήτης’, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου».

Ωστόσο, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά».

Μάλιστα, το Φεστιβάλ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως «πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της».

in.gr

You May Also Like

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Κωστάρα.

Διαβάστε τις εκθέσεις των μαθητών που βραβεύθηκαν στον Διαγωνισμό Έκθεσης του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος

Διαβάστε τις εκθέσεις των μαθητών που βραβεύθηκαν στον Διαγωνισμό Έκθεσης του Ιερού…

Ο πρωτοπόρος Καστοριανός καλλιτέχνης-φωτογράφος Λεωνίδας Παπάζογλου βρίσκει μόνιμη κατοικία

  Ο Καστοριανός, πρωτοπόρος της τέχνης της φωτογραφίας, Λεωνίδας Παπάζογλου (1872-1918), βρίσκει…

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2019 στην Π.Ε. Καστοριάς

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2019 στην Π.Ε. Καστοριάς

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη – Δημοσίευμα της Καθημερινής

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη – Δημοσίευμα της Καθημερινής

Προκήρυξη στάσεων εργασίας από 15/5 έως και 18/5/23

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 15/5 ΕΩΣ ΚΑΙ 18/5

Πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το νέο «εξοικονομώ»

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τους κυρίους Σταθάκη, και…