Δένδιας: Όπου πρόβλημα εκεί και η Τουρκία, όπου σταθερότητα εκεί κι η Ελλάδα

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη κατανόηση στην περιοχή μας και πέρα του ορίζοντα χωρών που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χωρών που ασπάζονται το Διεθνές Δίκαιο, που καταλαβαίνουν τη σταθερότητα, την ειρήνη, την ασφάλεια με παρόμοιο τρόπο» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο έβδομο ΟΝΝΕΔ Talks του δεύτερου κύκλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως «η Ελλάδα επιστρέφει μετά από την οικονομική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέθεσε: «Αλλά δεν σταματάει εκεί. Επεκτείνεται πέρα από την ανατολική Μεσόγειο, στον Κόλπο και πέρα και από τον Κόλπο στην Ινδία που είναι ήδη μέσα στο “στόχαστρο” της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Όπου πρόβλημα, εκεί και η Τουρκία. Όπου σταθερότητα, όπου συνεννόηση, όπου Διεθνές Δίκαιο, εκεί και η Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε πως «το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσλαμβάνει σιγά – σιγά ότι η Τουρκία από μια χώρα-άγκυρα για το ΝΑΤΟ, μετατρέπεται σε μια χώρα – πρόβλημα για το ΝΑΤΟ» και συμπλήρωσε: «Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, η οποία έχει γίνει αντικείμενο της τουρκικής τουλάχιστον λεκτικής επιθετικότητας, με σωρεία ύβρεων προσωπικά κατά του Προέδρου Μακρόν. Άλλες χώρες είναι πιο πίσω σε αυτό, δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, δεν το έχουν προσλάβει στην έκτασή του. Και κατά συνέπεια υστερούν σε σχέση με την αντίδραση την οποία εκδηλώνουν απέναντι στο φαινόμενο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως παρατηρώντας αυτούς τους μήνες τα πράγματα, εξαιτίας της τουρκικής στάσης όλο και περισσότερα κράτη προσλαμβάνουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα καταλαβαίνουμε κι εμείς.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σχετικά με την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Βλέπετε πως το brand name “Ελλάδα” βρίσκεται σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο σήμερα. Από την προβληματική χώρα της Ευρώπης, γίναμε η χώρα – πρότυπο της Ευρώπης, η χώρα που ανέκαμψε, που δημιουργεί υποσχέσεις, που είναι χώρα που μπορεί να υποδεχτεί όχι μόνο επενδύσεις με τη στενή έννοια, αλλά και το καινούργιο και μια νέα αντίληψη των πραγμάτων».

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

«Ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…