Τρία σημαντικά ζητήματα μεταξύ άλλων, έθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, στη σύσκεψη που έγινε κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών.

Η ίδρυση ΒΙ.ΠΕ. σε συγκεκριμένο χώρο επί της Εγνατίας οδού, η αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) και η διευθέτηση του θέματος της αποζημίωσης των Ξενοδόχων του ορεινού όγκου για τις ζημιές από τους μετανάστες που φιλοξένησαν, ήταν ζητήματα για τα οποία ο κ. Κασαπίδης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Παπαθανάση, για τη θετική έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλει εδώ και καιρό η Περιφερειακή Αρχή.

Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύτηκε για την ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ίδρυση ΒΙ.ΠΕ. στην Π.Ε. Γρεβενών, μέσω ειδικής τροπολογίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου για τη ΒΙ.ΠΕ., που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση. Παράλληλα, ζήτησε τη διατύπωση της σχετικής πρότασης της Περιφέρειας,  που ήδη απεστάλη την ίδια μέρα  στο γραφείο του Υπουργού από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Φωλίνα.

Για το θέμα του Χιονοδρομικού, δεσμεύτηκε να δρομολογήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ και του Γενικού Γραμματέα κ. Ορέστη Καβαλάκη, τις διαδικασίες που απαιτούνται για ένα έργο – σύμπραξη με ιδιώτη, για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο κ. Καβαλάκης με τον οποίο ο Περιφερειάρχης συμφώνησε για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Χιονοδρομικού κέντρου, ο οποίος είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της ανάγκης εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ του Δημοσίου και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων του ορεινού όγκου της Πίνδου σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων που οι τελευταίοι δικαιούνται από τις σημαντικές ζημιές που υπέστησαν τα ξενοδοχεία τους κατά τη φιλοξενία των μεταναστών τα προηγούμενα τρία χρόνια. Ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε προς τον Υπουργό τη σπουδαιότητα των ζητημάτων αυτών για την τοπική κοινωνία και οικονομία των Γρεβενών, τονίζοντας παράλληλα και το θετικό γεγονός της ισχύος της προσαύξησης κατά 10% επι των ενισχύσεων για επενδύσεις και στα Γρεβενά και στην Καστοριά, επιπλέον των ποσοστών του χάρτη των Περιφερειακών ενισχύσεων που ισχύουν στις δύο αυτές Περιφερειακές Ενότητες. Η προσαύξηση αυτή ισχύει στο σύνολο των εδαφικών σχεδίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα Γρεβενά.

Ο κ. Παπαθανάσης δεσμεύτηκε για τη στήριξη των αιτημάτων για τα Γρεβενά που του έθεσε ο Περιφερειάρχης και συμφώνησαν να «τρέξουν» οι αντίστοιχες ενέργειες που απαιτούνται το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης συνεννοήθηκε με τον κ. Κασαπίδη για επόμενη επίσκεψη στην Π.Ε. Γρεβενών σε σύντομο διάστημα.

You May Also Like

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, εντάσσονται στο ΠΑΑ, έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 1,838 εκ. ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, εντάσσονται στο ΠΑΑ, έργα αγροτικής οδοποιίας…

Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Δια Βίου Πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων και Αλλαγών. Πρακτικές εφαρμογές στη διοίκηση»

Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Δια Βίου Πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης καθηγητή Περικλή Μήτκα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης…

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης

Στοίχημα Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία – Περιοδεία Μητσοτάκη για στήριξη των επίσημων υποψηφίων

Τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες,, στο γαλάζιο στρατηγείο έχουν πλέον αποκρυσταλωμένη εικόνα για τις Περιφέρειες

Δυτική Μακεδονία: Αντικατάσταση πάγκων από σκέπαστρα, στην λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας-Πρόταση για σκέπαστρα σε όλη την Περιφέρεια

Την αναβάθμιση όλων των λαϊκών αγορών στην Δυτική Μακεδονία, με την αντικατάσταση…

Κοζάνη: Τελέστηκε η Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την επέτειο του σεισμού της 13ης Μαΐου 1995 στο Ι. Μ. Ναό Αγίου Νικολάου

Εικόνες από τη Θεία Λειτουργία για την επέτειο του σεισμού της 13ης Μαΐου 1995

Θανατηφόρο ατύχημα στην Πτολεμαΐδα… Νεκρός 33χρονος

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί η Τροχαία Πτολεμαΐδας.

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίου  (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Περιλαμβάνει έναν πλούτο εκθεμάτων, όπως αντικείμενα, εργαλεία και φορεσιές μιας άλλης εποχής, πλαισιωμένα από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό με το παλιό χωριό