Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 30χρονης συμβασιούχου – παρατασιούχου, Ανδριάνας Σταμοπούλου του δήμου Πύργου, που οδήγησε στη σημερινή συνάντηση Νεφελούδη με Συνδικαλιστές ΟΤΑ, η aftodioikisi.gr κάνει έναν απολογισμό στα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στους δήμους τα τελευταία χρόνια από τα οποία 26 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εφτά συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν σοβαρά.

Συγκεκριμένα, από το 2014, μέχρι σήμερα:

— Στις 21 Ιουλίου του 2014, χάνει τη ζωή του, 47χρονος μόνιμος τεχνίτης, του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο μηχανουργείο.

— Την 1η Οκτωβρίου 2014, εργάτης καθαριότητας του δήμου Περιστερίου χάνει τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο και τον παρέσυρε μαζί με έναν συνάδελφό του την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

— Στις 3 Νοεμβρίου 2014, 41χρονος εργάτης με δίμηνη σύμβασης στο δήμο Βόλβης, χάνει τη ζωή του, όταν τραυματίζεται θανάσιμα από απορριμματοφόρο.

— Στις 19 Νοεμβρίου του 2014, βρίσκει τραγικό θάνατο ένας 49χρονος υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών, όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο του Δήμου και τον παρέσυρε.

— Στις 29 Ιανουαρίου 2015, ο 27χρονος οδηγός φορτηγού του δήμου Πλατανιά Χανίων Σήφης Γναφάκης έχασε την ζωή του έπειτα από ανατροπή του οχήματος που οδηγούσε στον πάνω Πλατανιά. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν συμβασιούχος (οκταμηνίτης).

— Στις 22 Απριλίου 2015, 54χρονος οδηγός του δήμου Ικαρίας έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε όχημα φορτωτή-εκσκαφέα, στο πλαίσιο εργασιών ύδρευσης στην περιοχή του Δρούτσουλα (δημοτική ενότητα Ευδήλου).

— Την 1η Ιουλίου 2015, 63χρονος, μόνιμος οδηγός του δήμου Αργυρούπολης, χάνει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας από ανακοπή καρδιάς.

— Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015, ο Γ.Φ. οδηγός απορριμματοφόρου, πατέρας 2 παιδιών, που εργαζόταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας αποκομιδής σκουπιδιών στο δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, βρήκε τραγικό θάνατο όταν σε μία στροφή του δρόμου κοντά στο χωριό Διχομοίρι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σε γκρεμό 100 μέτρων.

— Στις 15 Ιανουαρίου 2016 ο 55χρονος Λεωνίδας Συμεωνίδης, εργάτης του δήμου Χαλκηδόνας έχασε τη ζωή του στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης όταν ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν και τον παρέσυρε.

— Στις 18 Ιανουαρίου 2016 58χρονος χειριστής μηχανήματος του δήμου Καρπενησίου έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του αποχιονισμού στην Ευρυτανία.

— Στις 19 Ιανουαρίου 2016 ο  35χρονος Γιώργος Σταμέλος πενταμηνίτης του δήμου Μεγαρέων αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από τετράμηνη νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρού τραυματισμού του κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του δήμου. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση για την οποία η ΠΟΕ-ΟΤΑ έβγαλε ανακοίνωση μόνο μετά από σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr.

— Στις 15 Φεβρουαρίου 2016, 51χρονος μόνιμος οδηγός, του δήμου Αργυρούπολης, εκπνέει από ανακοπή καρδιάς, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη λαϊκή.

— Στις 22 Μαρτίου 2016 ο 42χρονος Θανάσης Καλογέρης, εργάτης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του καθώς την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στην οδό Αλεξανδρείας στην περιοχή του Κολωνού (4ο Δημοτικό Διαμέρισμα) ένα διερχόμενο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και τον χτύπησε.

— Στις 15 Απριλίου 2016, οκταμηνίτης εργάτης, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης , έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από το απορριμματοφόρο.

— Στις 20 Ιουνίου 2016, 48χρονη μόνιμη εργάτρια, του δήμου Ηρακλείου, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τη χτύπησε θανάσιμα απορριμματοφόρο.

— Την 1η Ιουλίου 2016, 32χρονος οδηγός, με οκτάμηνη σύμβαση στο δήμο Κοζάνης, απεβίωσε σε ώρα εργασίας, από ανακοπή καρδιάς.

— Στις 20 Ιουλίου 2016, 34χρονη δημοτική αστυνομικός στο δήμο Αργυρούπολης -Ελληνικού, σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

— Στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, έχασε τη ζωή του, 60χρονος μόνιμος οδηγός, του δήμου Κεφαλονιάς, όταν έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που οδηγούσε.

— Την 1η Δεκεμβρίου 2016, 64χρονος μόνιμος εργάτης καθαριότητας, του δήμου Αχαρνών, σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

— Την 1η Ιουλίου 2017, άφησε την τελευταία της πνοή, η Ντανιέλα Πρελορέντζου, εργαζόμενη στο δήμο Ζωγράφου, από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της εργασίας της

— Την 1η Αυγούστου έχασαν τη ζωή τους, δύο εργάτες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη Σκάλα Λακωνίας του δήμου Ευρώτα

— Στις 8 Ιουλίου 2017, αφήνει την τελευταία του πνοή ο  Άγγελος Παντέλογλου, συμβασιούχος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε τραυματιστει σοβαρά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στις 3 του μηνός.

— Στις 25 Αυγούστου 2017 εξέπνευσε μετά από 23 ημέρες στην εντατική, ο 22χρονος Γιώργος Δεντάκος. Πρόκειται για το τρίτο θύμα από το τραγικό εργατικό δύστυχα στο δήμο Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, από το οποίο έχασαν άλλοι δύο άνθρωποι τη ζωή τους.

— Στις 26 Αυγούστου 2017, 44χρονος εργαζόμενος, συμβασιούχος του δήμου Μαραθώνα έχασε τη ζωή του όταν την ώρα, που με το συνάδελφό του φόρτωναν κάδο στο απορριμματοφόρο, ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους.

— Την περασμένη Τετάρτη, στις 30 Αυγούστου 2017 έχασε με τραγικό τρόπο της ζωή της, η 30χρονη συμβασιούχος του δήμου Πύργου, όταν τη συνέθλιψε απορριμματοφόρο.

ΣΟΒΑΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Παράλληλα:

-Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Χαλκίδα. Η 31χρονη γυναίκα, υπάλληλος του δήμου Χαλκιδέων γλίστρησε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό σε κρίσιμη κατάσταση.

-Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 μόνιμος μηχανικός του δήμου Περιστερίου που εργαζόταν στο βουλκανιζατέρ τραυματίζεται σοβαρά στην κοιλιά όταν όταν την ώρα που φούσκωνε λάστιχο οχήματος του δήμου  έσκασε και τον χτύπησε στην κοιλιά!

-Στις 8 Μαρτίου 2016 σημειώθηκε σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν οκταμηνίτης εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έπεσε από το απορριμματοφόρο στην περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο 40χρονος συμβασιούχος υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών βρίσκεται ακόμη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

-Στις 6 Απριλίου 2016 συμβασιούχος εργάτης του δήμου Κερκυραίων τραυματίζεται σοβαρά όταν δέχεται χτύπημα από μηχανισμό οχήματος.

-Στις 1 Ιουνίου 2016 μόνιμος ηλεκτρολόγος του δήμου Χανίων τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από το καλαθοφόρο οχήματος του δήμου του οποίου έσπασε ο βραχίονας.

-Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 58χρονος συμβασιούχος κηπουρός του δήμου Φυλής τραυματίζεται σοβαρά όταν πέφτει από απορριμματοφόρο.

-Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου τραυματίζεται σοβαρά ηλεκτρολόγος του δήμου Βύρωνα στην προσπάθεια του να παρέμβει και να επισκευάσει το πίνακα ηλεκτροδότησης του κοιμητηρίου.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα βρουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της περιοχής – Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας με τις πρυτανικές αρχές του Π.Δ.Μ.»

  «Οι προθέσεις της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα…

Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα το «Σεβασμό στη Γέννα» στην Καστοριά

Η ομάδα – ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας – σε…

Ενδοσχολική δράση με θέμα: «Μειώνω την διασπορά των μικροβίων – προφυλάσσομαι από την ίωση» από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Ενδοσχολική δράση με θέμα: «Μειώνω την διασπορά των μικροβίων – προφυλάσσομαι από την…

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 «Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων» (School Exchange Partnerships)

  Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 «Συμπράξεις Ανταλλαγών…

Παγκόσμια Συνάντηση Νεστοριτών και φίλων Νεστορίου – «REUNION 2016»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΝΕΣΤΩΡ» Νεστορίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Συνάντησης…

Ζητείται άτομο για εργασία σε γουνοποιητική επιχείρηση στο Νομό Καστοριάς

Ζητείται άτομο για εργασία σε γουνοποιητική επιχείρηση στο Νομό Καστοριάς