Δήμος Άργους Ορεστικού: Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων για το έτος 2017

Οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης αφορούν μόνο τις καλλιέργειες Σίτου (μαλακού και σκληρού), Κριθαριού, Σίκαλης και Τριτικάλε, οι οποίες δηλώθηκαν στο Ολοκληρωμένο του 2017. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στους αντίστοιχους Ανταποκριτές του Δήμου, είναι η Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019. Πέραν της ημερομηνίας αυτής είναι αδύνατη η υποβολή αίτησης ενίσχυσης.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους παραγωγούς, ότι εγκρίθηκε για την περιοχή το Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων για το έτος 2017, το οποίο αφορά παραγωγούς που καλλιέργησαν το έτος 2017 Σίτο (μαλακό ή/και σκληρό), Κριθάρι, Σίκαλη και Τριτικάλε, λόγω της σημαντικής μείωσης της παραγωγής, συνέπεια της επικράτησης παρατεταμένων-υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2017.

Οι παραγωγοί αυτοί, θα πρέπει να προσέρχονται στους αντίστοιχους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου προκειμένου να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις ενίσχυσης.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους, έτοιμα, τα εξής δικαιολογητικά:

1) Φωτοτυπία της ταυτότητας

2) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας

3) Φωτοτυπία βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας ΟΓΑ ή βεβαίωσης ασφάλισης από τον ΟΓΑ για το έτος 2017 (εάν ο παραγωγός ήταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ)

4) Φωτοτυπία το Ε1 2016 (για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή από 01-01-2016 έως 31-12-2016), το αντίστοιχο εκκαθαριστικό 2016 καθώς και το Ε3 2016 (εάν είχε υποβληθεί Ε3)

5) Φωτοτυπία της απόφασης ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, για τους ενταγμένους σ’ αυτό το Πρόγραμμα

6) Την Δήλωση Καλλιέργειας του ΕΛΓΑ 2017

Οι αιτήσεις ενίσχυσης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ της Τοπικής Κοινότητας μόνιμης κατοικίας του παραγωγού (σύμφωνα με τα στοιχεία της Δήλωσης Καλλιέργειας του ΕΛΓΑ 2017), όταν ο παραγωγός, είχε, το 2017, έστω και ένα αγροτεμάχιο με σίτο/κριθάρι/σίκαλη/τριτικάλε, στην Κοινότητα κατοικίας.

Εάν δεν είχε κανένα αγροτεμάχιο με τα παραπάνω σιτηρά στην Κοινότητα κατοικίας, τότε απευθύνεται στον Ανταποκριτή της Κοινότητας στην οποία είχε τα περισσότερα αγροτεμάχια με τα σιτηρά αυτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ

1) Επειδή οι Αιτήσεις ενίσχυσης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από τους Ανταποκριτές, στο σύστημα του ΕΛ.Γ.Α., παρακαλούνται οι παραγωγοί να προσέλθουν έγκαιρα, και όχι πέραν της 17 Σεπτεμβρίου 2019, διότι μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή της Αίτησης,

2) Παρακαλούνται οι παραγωγοί να προσέρχονται έχοντας μαζί τους έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά, για επιτάχυνση της διαδικασίας και αποφυγή ταλαιπωρίας τους.

3) Οι Αιτήσεις ενίσχυσης υποβάλλονται ατελώς (δωρέαν),

4) Καλό θα είναι οι παραγωγοί, μετά την υποβολή της Αίτησης, να ενημερώσουν το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους εξής Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού:

1) Ανδρέα Δόσα (Γραφείο 9 Δήμου), τηλ. 2467351327 (για την Δημοτική Κοινότητα Άργους Ορεστικού, και τις Τοπικές Κοινότητες Αμμουδάρας-Διαλεκτού- Ασπροκκλησιάς-Νοστίμου-Σπήλιου-Αγίου Ηλία),

2) Όλγα Ζήση (Γραφείο 10 Δήμου), τηλ. 2467351319 (για τις Τοπικές Κοινότητες Λακκωμάτων-Σπηλαίων-Καστανοφύτου-Μελανθίου-Βράχου-Λάγκας),

3) Τριαντάφυλλο Λιάντζη, τηλ. 2467351517 (Βογατσικό) ή 2467073055 (Κωσταράζι) (για τις Τοπικές Κοινότητες Κωσταραζίου-Βογατσικού-Γέρμα), και

4) Όλγα Τσιτσή στο ΚΕΠ Αμπελοκήπων, τηλ. 2467352720 (για τις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοκήπων-Μηλίτσας).

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…