Δήμος Βοΐου: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

 

Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. παρέχει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, προκειμένου να τους βοηθήσει στην κρίσιμη φάση της επιλογής σχολής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και περιλαμβάνει

1) Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: « Επαγγέλματα του 2030», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 από τις 17:00 μ.μ. έως και τις 19:00 μ.μ.. ,μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και απευθύνεται σε μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου Βοΐου.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής

Α) Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή

Β) Εισήγηση του κ. Θοδωρή Θεοτόκη (Σύμβουλο Σπουδών)

 

2) Την παροχή του Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON, σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου του Δήμου Βοΐου. Το Τεστ HORIZON είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αποτελείται από 190 ερωτήσεις και είναι online επιτρέποντας στον μαθητή να το συμπληρώσει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί με μια απλή σύνδεση μέσω διαδικτύου (Χρόνος συμπλήρωσης 25-30 λεπτά).
  • Τα αποτελέσματα του τεστ εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του σε αρχείο PDF και αποδίδουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του κάθε μαθητή, προτείνοντάς του συγκεκριμένες σχολές του μηχανογραφικού δελτίου, οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του.

 Υπεύθυνη ανάπτυξης του Τεστ HORIZON είναι η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής.

Ο Δήμος Βοΐου επιδιώκει με την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, να βοηθήσει αποτελεσματικά τους μαθητές , στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του,  ώστε αυτοί να ενημερωθούν υπεύθυνα κάνοντας χρήση σύγχρονων  επιστημονικών εργαλείων, ενόψει των καθοριστικής σημασίας επιλογών τους.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις.

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας