Δήμος Βοΐου: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

 

Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. παρέχει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, προκειμένου να τους βοηθήσει στην κρίσιμη φάση της επιλογής σχολής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και περιλαμβάνει

1) Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: « Επαγγέλματα του 2030», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 από τις 17:00 μ.μ. έως και τις 19:00 μ.μ.. ,μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και απευθύνεται σε μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου, στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου Βοΐου.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής

Α) Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Χρήστο Ζευκλή

Β) Εισήγηση του κ. Θοδωρή Θεοτόκη (Σύμβουλο Σπουδών)

 

2) Την παροχή του Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON, σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου του Δήμου Βοΐου. Το Τεστ HORIZON είναι ένα εργαλείο αξιολόγησης και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αποτελείται από 190 ερωτήσεις και είναι online επιτρέποντας στον μαθητή να το συμπληρώσει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί με μια απλή σύνδεση μέσω διαδικτύου (Χρόνος συμπλήρωσης 25-30 λεπτά).
  • Τα αποτελέσματα του τεστ εμφανίζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του σε αρχείο PDF και αποδίδουν το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του κάθε μαθητή, προτείνοντάς του συγκεκριμένες σχολές του μηχανογραφικού δελτίου, οι οποίες ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του.

 Υπεύθυνη ανάπτυξης του Τεστ HORIZON είναι η Δρ. Γεωργία Αθ. Κουμουνδούρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής.

Ο Δήμος Βοΐου επιδιώκει με την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, να βοηθήσει αποτελεσματικά τους μαθητές , στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του,  ώστε αυτοί να ενημερωθούν υπεύθυνα κάνοντας χρήση σύγχρονων  επιστημονικών εργαλείων, ενόψει των καθοριστικής σημασίας επιλογών τους.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…