Δήμος Βοΐου: Υπογειοποίηση και Αισθητική Αναβάθμιση των Εναέριων Δικτύων Διανομής Ενέργειας στη Σιάτιστα

Μετά την Υπογειοποίηση του Εναέριου Δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε στον οικισμό της Νεάπολης, το οποίο σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο που αφορά την Αισθητική Αναβάθμιση και Υπογείωση των εναέριων Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας.

Η ανωτέρω δράση περιλαμβάνει την υπογειοποίηση  του υφιστάμενου εναέριου δικτύου διανομής ενέργειας, από το Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» έως και την πλατεία «Τρία Πηγάδια», μετά την πληρωμή από Δήμο Βοΐου του ποσού των 33.232,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.24%), στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ως προκαταβολή για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού ύψους 830.800,00€  (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και θα  συγχρηματοδοτηθεί από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε και τον Δήμο Βοΐου(από πόρους που θα προέλθουν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τέλους Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Τέλους Ανάπτυξης – Ε.Α.Π.Τ.Α. Π.Δ.Μ), με ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 50%-(415.400,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), για κάθε συμβαλλόμενο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους παραδοσιακούς οικισμούς.

 Το εν λόγω έργο θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του αλλά και στην αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας, της προστασίας της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας