Δήμος Γρεβενών: Σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020” – Φωτογραφίες και Βίντεο

  

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών το ενημερωτικό σεμινάριο του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο  Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”. Κεντρικά πρόσωπα της δράσης ήταν ο κ.Κωνσταντίνος Αλμπάνογλου, Αστυνόμος Α΄ και Διοικητής της Τροχαίας Γρεβενών, ο Ανθυπαστυνόμος κ.Χρήστος Τζημορώτας καθώς και ο υπεύθυνος του ΚΠΕ κ.Στέργιος Κιτσούλης. Από τη Δημοτική Αρχή το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης.

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδηγικής συμπεριφοράς δίνοντας ως κύρια συμβουλή προς τους γονείς ότι τα πρώτα μαθήματα ξεκινούν από το ίδιο το σπίτι. Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε ότι είναι μεγάλο λάθος ο εκνευρισμός και η λεκτική βία με άλλους οδηγούς καθώς αποτελούν αρνητικά παραδείγματα για τα παιδιά. Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τη χρήση του κράνους κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, για την προσεκτική προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία, για τη ζώνη ασφαλείας και τα παιδικά καθίσματα αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

 

Για περισσότερες όμως πληροφορίες που αφορούν το ακριβές περιεχόμενο των τοποθετήσεων που έγιναν στη δεύτερη ημέρα των φετινών εκδηλώσεων της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μέσα από το Youtube κανάλι του Δήμου Γρεβενών ολόκληρο το σεμινάριο το οποίο θα βρείτε εδώ.

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου όπου η πεζοπορία μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Πιο συγκεκριμένα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος περίπατος από το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες μέσω της νέας σηματοδοτημένης διαδρομής που έχει δημιουργηθεί. Στη δράση θα λάβουν μέρος τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου “Δρομείς Υγείας Γρεβενών” ενώ ανοιχτό παραμένει το κάλεσμα του Δήμου Γρεβενών σε όλους τους συνδημότες μας που θέλουν να συμμετάσχουν.

 

14

 

You May Also Like

Συνολικό σχέδιο διαχείρισης λυμάτων από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

  Συνολικό σχέδιο διαχείρισης λυμάτων από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

Εξαίρεση από  την παράταση λήξης επιταγών λόγω κορωνοϊού για τις επιχειρήσεις τροφίμων που παραμένουν ανοιχτές ζητά με επιστολή του στους αρμόδιους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης

Εξαίρεση από  την παράταση λήξης επιταγών λόγω κορωνοϊού για τις επιχειρήσεις τροφίμων…

Νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Μακεδονία

Με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα

Η κυβέρνηση κόβει επιδόματα και παροχές σε όσους έχουν άσυλο

Η κυβέρνηση κόβει επιδόματα και παροχές σε όσους έχουν άσυλο

«Οργάνωση Εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρα Εθνικής Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος»

Σας υπενθυμίζουμε ότι με το Π.Δ.304/2001, το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του…

Διακοπές ρεύματος λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω  εκτέλεσης τεχνικών  εργασιών στο δίκτυο επιβάλλεται η διακοπή  …

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για την επόμενη μέρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς για την επόμενη μέρα

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “T-Games”

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο…

Ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο Καστοριάς για τη χθεσινή έντονη χιονόπτωση

Ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο Καστοριάς για τη χθεσινή έντονη…