Δήμος Γρεβενών: Υπεγράφη η σύμβαση για τις “Έξυπνες” Στάσεις Λεωφορείων 

 

Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων θα αποκτήσει σύντομα η πόλη των Γρεβενών μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 50.000 ευρώ, με κονδύλια του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

 

Τα καινούργια στέγαστρα, πέρα από το άνετο περιβάλλον αναμονής και την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, θα μπορούν να παρέχουν απευθείας πληροφόρηση προς το επιβατικό κοινό για την ώρα άφιξης των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων τύπου LED.

 

Επιπλέον, οι νέες στάσεις προβλέπεται να είναι ενεργειακά αυτόνομες, προσφέροντας μάλιστα ασύρματο δίκτυο WiFi αλλά και δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς θα εξοπλιστούν με ειδικές θύρες USB.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Γρεβενών, οι 13 “έξυπνες” στάσεις θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: 1ο Γυμνάσιο, Διοικητήριο, ΕΠΑΛ, Νοσοκομείο, Εργατικές Κατοικίες, Κ.Ταλιαδούρη, ΚΤΕΛ, Νεκροταφείο αλλά και στην Κοινότητα Μυρσίνης της Δημοτικής Ενότητας Γρεβενών.

 

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών που αναβαθμίζουν ριζικά το αστικό περιβάλλον, στηρίζουν τη δημόσια συγκοινωνία και αξιοποιούν ορθά όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία υπέρ των πολιτών στο πλαίσιο της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.