Δενδροφύτευση 110 δέντρων στο Άργος Ορεστικό

 

110 δέντρα σφενδάμου ψευδοπλατάνου φυτεύτηκαν, την Τετάρτη 19 Μαΐου, στο Άργος Ορεστικό μέσα από τη σύμπραξη του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), του Δήμου Άργους Ορεστικού, του 2ου Γυμνάσιου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Life Terra.

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, με τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δέντρων σε 8 χώρες της Ευρώπης, μέσα σε 5 χρόνια. Στην Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Δυτική Μακεδονία στην οποία θα φυτευτούν συνολικά 250.000 δέντρα.

 

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια και τους καθηγητές τους, συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο δασάκι, με τις οδηγίες των τριών επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΕΤΑ: Άκη Παπαδέλη, Γιώργου Γιαννώτα και Χριστίνας Μακρή. 

Η δράση οργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και περιελάμβανε τη φύτευση δέντρων και στη λίμνη του Φράγματος του Βράχου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βοήθεια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού.

Να σημειώσουμε ότι και τα 110 δέντρα γεωσημάνθηκαν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και με τη χρήση της τεχνολογίας να παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου.

 

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…