Π. Κεπαπτσόγλου: «Δεν θέλουμε χάρες. Εμείς έχουμε μάθει να διεκδικούμε τα δίκια μας»

Πριν από μερικές εβδομάδες, ανακοινώθηκε η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο Δήμο Καστοριάς. Διεκδικητής του Μουσικού Σχολείου όμως υπήρξε και ο Δήμος Άργους Ορεστικού.  Μάλιστα  ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δήλωσε πως το θέμα για το Δήμο του δεν έχει κλείσει ακόμα.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Όπως είναι ευρέως γνωστό, με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ιδρύεται από το σχολικό έτος 2017-2018 Μουσικό Γυμνάσιο στην Π.Ε. Καστοριάς και συγκεκριμένα στο Δήμο Καστοριάς. Η προαναφερόμενη απόφαση ωστόσο, άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο Δήμο Άργους Ορεστικού.

Για την ιστορία, και ο Δήμος Άργους Ορεστικού είχε καταθέσει πρόταση για την ίδρυση  Μουσικού Σχολείου με έδρα το Βογατσικό, η οποία όμως είχε αρνητική έκβαση. Φυσικά ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διαμάχη με το γειτονικό Δήμο Καστοριάς, καθώς «πάντα ήμασταν υπέρ της μουσικής παιδείας».

Ωστόσο, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Κεπαπτσόγλου, εξαιτίας των χειρισμών από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, τόσο από τους πολιτικούς, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες  «Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι υπάρχουν οι ενστάσεις μας.  Το θέμα δεν έχει κλείσει και εξακολουθούμε να θέτουμε ενστάσεις, καθώς νομίζω ότι και εμείς ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να δώσουμε μια εξήγηση  προς τους δημότες μας για αυτή την αφόρητη αδικία.

 Δεν είναι κάτι το προσωπικό, αλλά αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βογατσικού, αλλά και ολόκληρου του Δήμου μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους εθελοντές μας, που μπήκαν στη διαδικασία να ασχοληθούν σοβαρά και να δουλέψουν σκληρά,  έτσι ώστε να ετοιμαστεί απόλυτα η ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρότασή μας  προς το αρμόδιο Υπουργείο».

Π. Κεπαπτσόγλου: «Δεν θέλουμε χάρες. Εμείς έχουμε μάθει να διεκδικούμε τα δίκια μας»

Με βάση αυτά τα γεγονότα, φαίνεται πως ο Δήμος Άργους Ορεστικού δεν θα παραδώσει αμαχητί τα όπλα. Σίγουρα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο Δήμων, αλλά το θέμα γεννάται από τους λάθος χειρισμούς των αρμοδίων «Προς το παρόν  τουλάχιστον, η έκβαση για εμάς δεν ήταν θετική. Ωστόσο, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας, έχουμε μάθει να διεκδικούμε τα δίκια μας και τίποτα περισσότερο. Δεν θέλουμε χάρες, σε αυτό το πνεύμα κινούμασταν τόσο χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε. Με αυτή τη λογική ελπίζουμε σε μια καλύτερη έκβαση», δήλωσε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Ο Δήμαρχος  δεν θέλησε να αριθμήσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος του, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστη  «Αυτό το οποίο μπορώ να πω, είναι πως γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, από την ομάδα-εργασίας που ασχολήθηκε με  το Μουσικό Σχολείο και όχι από εμένα».

Το μόνο που λείπει από το Μουσικό Γυμνάσιο Βογατσικού είναι οι μαθητές

Επιπρόσθετα, ο κ. Κεπαπτσόγλου σημείωσε πως ο Δήμος Άργους Ορεστικού βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Βογατσικού, ακόμα και εάν τελικά εγκριθεί η πρόταση μια εβδομάδα πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων «Και στις 5 Σεπτεμβρίου να μας εγκρίνουν την πρόταση, στις 11 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικότατα το Μουσικό Σχολείο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ολόκληρη η δομή, όπως την καταθέσαμε ως πρόταση μαζί με τις Μουσικές Κατασκηνώσεις, αλλά και με το χώρο που θα μπορούσε να στεγάσει τη “Σχολή Μελέτης και Κατασκευής των Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων”».  

Τέλος ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού δήλωσε πως το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το τι πρόκειται να συμβεί  από εδώ και πέρα. Σημείωσε δε,  ότι παράλληλα υπάρχει ένα συνεχής διάλογος τόσο με τους υπηρεσιακούς, όσο και με τους  πολιτικούς παράγοντες «Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η δικαιοσύνη και η λογική. Πιστεύω  ακράδαντα, ότι από τη στιγμή που ζητάει η ίδια η πολιτεία από τους πολίτες και από τους δημότες της χώρας να είναι λογικοί και δίκαιοι, έτσι και ο κόσμος ζητάει το ίδιο από την πολιτεία και από όλους τους θεσμικούς. Αυτό και μόνο αυτό  πρέπει να λάβουμε όλοι μας σοβαρά στα υπόψιν μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό…

Παρουσίαση του βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού «Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες. Κράτος και πολιτικές ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου»

Παρουσίαση του βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού «Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες. Κράτος και πολιτικές…

Κενές θέσεις φαρμακείων στην Π.Ε. Καστοριάς κατά την 31ⁿ Δεκεμβρίου 2017

Κενές θέσεις φαρμακείων στην Π.Ε. Καστοριάς κατά την 31ⁿ Δεκεμβρίου 2017

Εγκαίνια Παρεκκλησίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Εγκαίνια Παρεκκλησίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Υπό ιδιαίτερες συνθήκες εορτάστηκε φέτος η μνήμη του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά (Πλούσιο Φωτορεπορτάζ)

Υπό ιδιαίτερες συνθήκες εορτάστηκε φέτος η μνήμη του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά…

Δημοσιογράφος παρίστανε την τρελή και αποκάλυψε της θηριωδίες ψυχιατρείου, εισβάλοντας στα άδυτά του

Table of Contents Hide Ιστορία δημοσιογράφου: Παρίστανε την τρελή και εισέβαλε στα…