Δεν ακούει κανείς τα «καμπανάκια»; Η καραντίνα ευνοεί την εξάρτηση των ανηλίκων από το διαδίκτυο (video)

Δεν ακούει κανείς τα «καμπανάκια»; Η καραντίνα ευνοεί την εξάρτηση των ανηλίκων από το διαδίκτυο (video)

Αύξηση του εθισμού έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες καραντίνες και τα συνεχή κλεισίματα των σχολείων που έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό στο σπίτι, αναγκάζοντας τα παιδιά όλων των ηλικιών (που δεν βρίσκουν άλλη διέξοδο) να «καρφωθούν» μπροστά σε μια οθόνη ευνοώντας την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι γονείς πρέπει να βάζουν όρια στα μικρά παιδιά, καθώς αυτά αναζητούν ακόμα και το εικονικό χειροκρότημα μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και αυτό συμβαίνει κυρίως σε όχι τόσο καλούς μαθητές, οι οποίοι ωστόσο είναι εξαιρετικοί παίκτες.

«Υπάρχουν δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, όπως μαγειρική ή επιτραπέζια» για να απασχοληθούν τα παιδιά, υπενθυμίζει η κλινική ψυχοθεραπεύτρια Γιάννα Βεφάλιου.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσίασε η ΕΡΤ, η ενασχόληση με το διαδίκτυο έχει αφήσει το 51,4% των εφήβων μόνο με το απολυτήριο Λυκείου. Το 86,2% είναι άγαμοι και το 47,5% μόλις που καλύπτει τις ανάγκες του με το εισόδημά του.

Η Επιστημονική υπεύθυνη τμήματος προβληματικής χρήσης διαδικτύου και Διευθύντρια της δομής απεξάρτησης «18ΑΝΩ», Στέλλα Χρηστίδη, επεσήμανε σχετικά για το τελευταίο διάστημα: «Έχουμε μικρή αύξηση στα αιτήματα τους τελευταίους μήνες από νεαρούς χρήστες του διαδικτύου, αυτό είναι μια πραγματικότητα και θα δούμε και καινούρια πράγματα τους επόμενους μήνες».

«Έχει σημασία ο ποιοτικός  χρόνος που αφιερώνουμε μπροστά στις οθόνες. Μπορεί να είναι 10 ώρες, όλες παιχνίδι; Τότε σαφώς έχουμε πρόβλημα», τονίζει η κυρία Χρηστίδη.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα αγόρια στρέφονται στα online παιχνίδια και τα κορίτσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας την κοινωνικοποίηση, τον ανταγωνισμό, την επιβράβευση του like και την ανταμοιβή της νίκης.

Το 57,5% των εξαρτημένων ανδρών, ασχολείται με μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια ρόλων πολλαπλών παικτών, ενώ το τελευταίο διάστημα στην δομή απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», απευθύνονται και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, (π.χ. 60χρονος με εμμονή στο facebook). Σύμφωνα με τη δομή, από τους «απεξαρτημένους», το 89,9% είναι άνδρες.

You May Also Like

Πύρινο μέτωπο 30 χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Αττική – Σοκάρει ο χάρτης της NASA

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της NASA, με τις διάσπαρτες εστίες να φαίνονται στο χάρτη

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν από 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν από 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Παραιτήθηκαν όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Titan: Στο «φως» ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης (βίντεο)

Το Λιμενικό των ΗΠΑ είχε «ακούσει» την καταστροφική έκρηξη αλλά άργησε να ειδοποιήσει την αμερικανική ακτοφυλακή

Δένδιας: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή

Ορμπάν για Ουκρανία: Αν βγει ο Τραμπ δεν θα δώσει χρήματα στο Κίεβο και ο πόλεμος θα τελειώσει

«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στον ουκρανορωσικό πόλεμο και κατά συνέπεια αυτός θα τελειώσει», δήλωσε ο Ορμπάν.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια Δεκεμβρίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανά προμηθευτή (πίνακες)

Ανακοινώθηκε ο κατάλογος με τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του μήνα Δεκεμβρίου από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)

Πυρόπληκτος – Ευβοια: Δεν φεύγω από εδώ με τίποτα – Αυτό το σπίτι έφτυσα αίμα για να το φτιάξω

Πυρόπληκτος – Ευβοια: Δεν φεύγω από εδώ με τίποτα – Αυτό το…

Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο Υπουργών για κρίσιμα ζητήματα – Κρίσιμες διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

    Λιβανός : Διάλογος με την Αυτοδιοίκηση πριν από κάθε Συμβούλιο…