Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραμένει «παγωμένο» και δεν θα τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον από την προσεχή σεζόν το πλάνο που ετοίμαζε η ΕΠΟ, ώστε από την 1η Ιουλίου 2016, να απελευθερώνονταν τα ποδοσφαιρικά δελτία των ερασιτεχνικών σωματείων. Καθώς τα σωματεία θα υποχρεούνταν να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά.


Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ, όπως είχε δημοσιοποιηθεί πριν λίγους μήνες, προωθούσαν την έκδοση υποχρεωτικών δελτίων ορισμένου χρόνου για όλους τους ερασιτέχνες παίκτες έναντι χρηματικού αντιτίμου.


Καθώς, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η Ομοσπονδία, «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργήσει με όρους αγοράς».


Αν η ανωτέρω πρόταση ίσχυε (ή ισχύσει τελικά κάποια στιγμή στο μέλλον), τότε οι κερδισμένοι θα είναι αφενός η ίδια η ΕΠΟ, η οποία θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδά της και αφετέρου οι περισσότεροι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που, ουσιαστικά θα απελευθερώνονται από την «ομηρία» των ερασιτεχνικών σωματείων


Αυτοί, που πιθανότητα θα αντιδράσουν πολύ επί του θέματος, θα είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία αφού, ουσιαστικά, όταν κι αν εφαρμοστεί αυτό, κάθε χρόνο τον Ιούλιο θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά, καταβάλλοντας σχετικό παράβολο.


Κατά συνέπεια, οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι θα χάσουν όλα τα δικαιώματα επί των ποδοσφαιριστών τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο συντριπτικός πλέον αριθμός των ποδοσφαιριστών τους θα υπογράφουν δελτία μικρής χρονικής διάρκειας.


Αυτά τα νέα δελτία θα είναι ορισμένου χρόνου, υποχρεωτικά με το σχετικό παράβολο


Για 1 έτος: 70 ευρώ
για 2 έτη: 60 ευρώ
για 3 έτη: 50 ευρώ
για 4 έτη: 40 ευρώ
για 5 έτη: 30 ευρώ


Και μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας του δελτίου του, ο ποδοσφαιριστής θα μένει αυτόματα ελεύθερος να επιλέξει το σωματείο που θα συνεχίσει να αγωνίζεται.


Προς το παρόν λοιπόν, το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει με τα τωρινά και υπάρχοντα ισχύοντα.

Δηλαδή:


α) Είναι δυνατή και τώρα η έκδοση δελτίου ορισμένου χρόνου, όπου το επιθυμητό χρονικό διάστημα αναγράφεται πάνω στην αίτηση μεταβολών του ποδοσφαιριστή και αφορά από μία (1) έως τρεις (3) ολόκληρες αγωνιστικές περιόδους. Σε κάθε περίπτωση η λήξη ισχύος είναι η 30η Ιουνίου κάθε έτους. Το πρόβλημα είναι όμως το κοστολόγιο κάθε τέτοιου δελτίου, πληρώνοντας τσουχτερό παράβολο (300 ευρώ για 1 έτος, 200 ευρώ για 2 έτη, 100 ευρώ για 3 έτη). Ενώ υπάρχει η ευχέρεια στις ΕΠΣ να καθορίζουν αυτές το ακριβές ποσό (αν δεν αλλάξει κάτι).


β) Ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μπορεί να μείνει «αυτόματα» (για την ακρίβεια χρειάζεται μια σχετική αίτηση στην ΕΠΟ) ελεύθερος, μόνο μετά την παρέλευση μιας 10ετίας στο ίδιο σωματείο και την καταβολή παραβόλου 150 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος