Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα με το έργο REBORN / INTERREG EUROPE

Ανοιχτή ειδική θεματική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο στην Κοζάνη

 

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο REBORN. Το έργο προσπαθεί να συμβάλει στην υποστήριξη εκείνων που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες μέσω ειδικών δράσεων που μπορεί να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του «στιγματισμού» των επιχειρηματιών που προκύπτει από τη δυσχερή οικονομική θέση ή ακόμα & την απειλή χρεοκοπίας.

 

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν σταδιακά ειδικές δράσεις υποστήριξης όσων αναζητούν με υγιή τρόπο την παραμονή τους ή την επαναφορά τους στην αγορά και την επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται προσπάθεια & συνεργασία πολλών για να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μία από αυτές είναι η δημόσια συζήτηση σε ένα θέμα που δεν αποτελεί πλέον ταμπού, παρά χρειάζεται να αναδειχθεί όσο καλύτερα γίνεται με αποδέκτες τους αρμόδιους φορείς για την προσπάθεια υποστήριξης & επούλωσης των πληγών και των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.

 

Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας  την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΤΕΕ, στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε με σημαντική συμμετοχή, μια ειδική θεματική συνάντηση εργασίας για το θέμα της 2ης ευκαιρίας στην επιχειρηματικότητα, όπου συμμετείχαν τα μέλη της ομάδας έργου από το ΠΤΑ, εκπρόσωποι του ΤΕΕ, συλλόγων μηχανικών, ελευθέρων επαγγελματιών & εργοληπτών δημοσίων έργων.

 

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναλυτικά για το έργο REBORN, όπως και για ένα παράλληλο αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τίτλο: Network for Early Warning and for Support to Enterprises and Second Starters, για το οποίο συμφωνήθηκε από όλους να διερευνηθεί περαιτέρω, με στόχο να αξιοποιηθεί με αποδέκτες / ωφελούμενους μηχανικούς – ελεύθερους επαγγελματίες της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επαγγελματική τους δραστηριοποίηση.

 

Πληροφορίες και  λεπτομέρειες  για κάθε ενδιαφερόμενο δίνονται από το ΠΤΑ της Δυτικής Μακεδονίας, κα Κατερίνα Κούτσιανου: τηλ. 2461053996 email: [email protected].

 

 

You May Also Like

Τιμητική βράβευση για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς από το Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων

Τιμητική βράβευση για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς από το Επιμελητήριο…

Ο Δήμος Καστοριάς ήταν παρών από την πρώτη στιγμή. Έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω και στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων

Table of Contents Hide Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης: Η αναπάντεχη πανδημία και…

Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον κ. Τζηκαλάγια : “Εκθέτεις τον κουμπάρο σου”

Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον κ. Τζηκαλάγια : “Εκθέτεις τον κουμπάρο σου”

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς συμμετέχει στην 11η ZOOTECHNIA

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς συμμετέχει στην 11η ZOOTECHNIA

Υλοποίηση Προγράμματος από την Εταιρία Τουρισμού της Περιφέρειας  για τον Ξενοδοχειακό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας

Υλοποίηση Προγράμματος από την Εταιρία Τουρισμού της Περιφέρειας  για τον Ξενοδοχειακό κλάδο…

4 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών και όπλων σε Γρεβενά και Κοζάνη

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο πενθήμερο

Συλλήψεις 8 ατόμων σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Φλώρινα διάφορα ποινικά αδικήματα

Συλλήψεις 8 ατόμων σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Φλώρινα διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθησαν στα Γρεβενά δυο ημεδαποί για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν πάνω από -1000- φιάλες με διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και -39- πακέτα…